Реклама / Ads
6| 3647 |05.01.2021 НОВИНИ

Осъдиха прокуратурата за 80 бона. Можела да спре зверското шесторно убийство в Нови Искър

.
Източник: БГНЕС
През 2017 г. Нови Искър бе разтърсен от жестоко престъпление - шесторно убийство на цяло семейство. Извършителят - Росен Ангелов, който застреля бившата си приятелка Кети Кюхова и цялото й семейство. Оказа се обаче, че Ангелов е рецидивист, осъден за блудство с малолетна на 8 години затвор, който така и не влязъл зад решетките.
 

В навечерието на нова година - 31 декември, Росен уби бившата си приятелка Кети Кюхова, а в първите часове на 2018 г. отиде в къщата й и застреля цялото й семейство – майка й Еленка Бурджиева, дъщеря й Нанси Иванова, новият й приятел Неделчо Юнаков, синът му Георги, както и приятелят на Нанси Боби Иванов. Росен Ангелов беше издирван в продължение на една седмица, но се самоуби преди да бъде задържан.


След зверското убийство стана ясно, че Ангелов е осъждан неколкократно, като в края на 2009 г. е трябвало да влезе зад решетките за 8 години заради блудство с малолетно момиче. Присъдата обаче така и не е била изпълнена. Точно поради тази причина срещу прокуратурата е било заведено дело от брата на Кети Кюхова. 


Заведен е иск срещу държавното обвинение за  95 000 лева по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Според него бездействието на прокуратурата е пряка причина за жестокото престъпление. 


В последните работни дни на миналата година съдия Маргарита Георгиева от Софийския градски съд (СГС) присъди на Кюхов обезщетение от 50 000 лева за убитата му майка, както и 30 000 лева заради смъртта на сестра му. Отделно прокуратурата трябва да плати и над 6000 лева за разноски, информират от Lex.


За да осъди прокуратурата, съдия Георгиева прие, че тя не е изпълнила задълженията си за изпълнение на влязлата в сила присъда на Ангелов. Според съда обаче така и не са представени доказателства, че в продължение на 8 години са били предприети достатъчно ефективни и навременни мерки за издирване и задържане на Ангелов


Прокуратурата от своя страна отрича да има връзка между укриването на Ангелов и последвалото убийство, тъй като нямало гаранция, че няма да го извърши, ако беше влязъл в затвора - на 31 декември 2017 г. е трябвало да бъде освободен така или иначе. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6826 |31.12.2020 За ЧНГ прокуратурата предаде на съд Пламен Бобоков за върхове на стрели . 3| 4532 |29.12.2020 Божков: Прокуратурата наруши почти всички действащи закони през 2020 . 55| 5691 |23.12.2020 Христо Иванов: Прокуратурата да покаже как е търсила Мата Хари . 27| 6974 |23.12.2020 Слави Трифонов: За работата на Прокуратурата само властта може да каже: “Конграчулейшънс!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads