Реклама / Ads
2| 2932 |26.11.2021 НОВИНИ

Още са неоткриваеми собствениците на ”Беса транс”

.
Вече няколко дни след трагичния инцидент на АМ “Струма” собственикът на изгорелия македонски автобус остава неоткриваем. “Беса транс” са затворили офисите си и не дават коментар по темата. Никой не отговаря и на телефонни обаждания от страна на македонския държавен Инспекторат по транспорта.
 

45 души загинаха при трагичния инцидент, 12 от които деца. Спасили се от огнения ад в превозното средство са едва седем. Те са настанени в УМБАЛСМ “Пирогов” и предстои тяхното изписване. Днес бе намерен и последният труп на загинал при жестоката катастрофа. Това се случи след вчерашния брифинг на прокуратурата, на която съобщиха, че са намерени 44, а не 45 тела, както се съобщаваше в началото. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов дори го определи като “известна мистерия”, която обаче бе разрешена днес. 

 

Междувременно от Република Северна Македония информираха, че са сформирали работна група с няколко министри, които да помогнат за транспортирането на оцелелите и тяхното лечение, както и за прибирането на тленните останки на загиналите. Правителството в Скопие обеща да поеме и средствата за погребенията им. 

 

По случая тече разследване. Оказа се, че автобусът на “Беса транс” не е разполагал с разрешително за международен превоз. Фирмата единствено опроверга твърденията, че с него е превозвано и контрабандно гориво. Това потвърдиха и от българската прокуратура вчера. Междувременно стана ясно, че според правилата на ЕС ако автобусът на “Беса транс“ наистина не е имал валиден лиценз за превоз на пътници, то той не би могъл да има право да премине границата на ЕС, в случая България. Стои въпросът как това се е случило, ако превозното средство не е разполагало с нужните документи. 

 

От опозиционната партия в Скопие ВМРО-ДПМНЕ поискаха две министерски оставки на правителството в РСМ заради “системната корупция”, която според формацията е довела до тежкия инцидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5178 |25.11.2021 Синът на втория шофьор на автобуса-ковчег: В списъка на оцелелите, има един, който не е в списъка на ”Беса Транс” . 3| 3930 |23.11.2021 Автобусът-ковчег - нерегистриран. ”Беса Транс”: В голям шок сме . 3| 3352 |23.11.2021 Заев: ”Беса Транс” е туристическата фирма, чийто автобус е изгорял на АМ ”Струма” . 34| 20982 |12.11.2021 Вижте записа, за който говори Бойко Рашков - Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“ и Стъки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads