Реклама / Ads
22| 97034 |19.02.2020 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: Капанът на Пеевски щракна и за Бойко Борисов

.
Осман Октай Източник: БГНЕС
Капанът на Пеевски щракна и за Бойко Борисов. Задкулисието започна да търси нов модел. Той би могъл да се реализира само след детронирането на самия Борисов. Убеден съм, че той ще бъде най-жестоко ударен от тези, които избраха Иван Гешев за главен прокурор. Това прогнозира пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още сподели той:
 

Г-н Октай, изненада ли ви главният прокурор Иван Гешев, който в телевизионно интервю обвини Бойко Борисов, Румен Радев, политици и бизнесмени, за това че  дават съвети на прокуратурата?  


В поведението на Иван Гешев няма нищо изненадващо. Неговият  избор е аналогичен с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Нека да си припомним какви закани отправяше Пеевски от трибуната на парламента срещу ръководството на ГЕРБ тогава за това  как евентуално ще се разправи с тях. Тези кадри трябва да си ги възстановим, защото същото това задкулисие, което се опита да инсталира Пеевски в ДАНС, си избра днес главен прокурор. И както е при групировките, Гешев  веднага тръгна на реванш. Не е случайно, че той не казва й дума за Пеевски и тези, които го избраха. Виждаме, че за разлика от Пеевски, на Гешев му харесва да бъде медиен герой. Той се заканва на всички, правейки си политически пиар.  Той говори и прави неща, които не са работа на един главен прокурор. С действията си ни напомня на младите години на Бойко Борисов като прохождащ главен секретар. 


Прави впечатление, че Борисов, който иначе е много чувствителен,  не реагира на думите на Гешев. 

 

Бойко Борисов през цялото време си мисли, че той избира главните прокурори. Спомняте си прословутата на реплика на един бивш градски прокурор към него “Ти си го избра”. След петгодишно партньорство с Делян Пеевски, сега  Борисов сам попадна в неговия капан. Или както обича да си служи с поговорки: “Хитрата сврака с двата крака”. 10 години задкулисието крепи модела “Борисов”. Този модел, обаче започна да вреди. Затова задкулисието започна да  търси нов модел. Той би могъл да се реализира само след детронирането на самия Борисов. Убеден съм, че той ще бъде най-жестоко ударен от тези, които избраха Гешев. 

 

Случайно ли главният прокурор спомена Корнелия Нинова, Красимир  Каракачанов и бизнесмените Ковачки и Домусчиев?

 

Той каза всъщност следното: “Никого няма да щадим”. Трябва да обвържем неговите думи с тези на държавния глава Румен Радев, който заговори за служебен кабинет. Това бе директно послание, че Борисов няма да изкара мандата си докрай. Това означава, че задкулисните играчи, ще се опитат да се договорят със самия президент за моделиране на следваща политическа ситуация без Бойко Борисов. Премиерът  вече е в окопна война. 

 

Но в момента виждаме, че  се ползва с достатъчна политическа подкрепа, за да продължи да управлява.  Как тогава  ще стане елиминирането му от властта, за която говорите?

 

Факт е, че ДПС го подкрепят във всяка ситуация, в която патриотите му създаваха проблеми. След разбиването на патриотите, обаче единствената явна подкрепа, която получава премиерът  сега е от ВМРО и Красимир Каракачанов. В същото време виждаме, че има удари на прокуратурата и хора на Пеевски и Доган срещу представителите на ВМРО. Имаше скандал около издаването на паспорти, хванаха  Джамбазки с алкохол, арестуваха министър Нено Димов. Каракачанов с опита си в политиката, вече е достатъчно информиран, че се готви удар срещу ВМРО. Затова именно неговото лоби обяви, че се е договорило Сотир Цацаров да бъде избран за шеф на КПКОНПИ.  Доган и компания знаят, че в момента Борисов може да бъде свален за седмица, ако се удари Каракачанов. И това е обяснението, че ДАНС са започнали разработка около генералите в армията заради различни обществени поръчки. Целта им е да се удари Каракачанов. Затова и Гешев спомена неговото име. След задържането на Нено Димов, Каракачанов обяви, че ако се посегне на още един негов кадър, той ще се оттегли от коалицията. Това  ме навежда на мисълта, че чрез удара срещу Каракачанов, задочно ще бъде ударен Борисов. Въпрос на месеци е ние да се изправим пред служебен кабинет, за който говори Румен Радев. Реваншът на Пеевски е в действие. 

 

Експерти прогнозират, че Гешев го очаква премиерски пост. Вие смятате ли, че това е възможно да се случи? 


Гешев ще свърши мръсната работа от името на задкулисието. С това поведение той няма бъдеще - нито политическо, нито в съдебната система. 

 

Как така? Нали от сегашната позиция може да се каже, че съдебната система му е "в кърпа вързана? 


Политическото присъствие във ВСС е достатъчно силно, за да бъде детрониран.  Независимо, че си мисли, че командва парада. В един момент, той ще стане до такава степен неудобен за същото това задкулисие, което го е избрало, че ще отиде като всички употребени на бунището. 

 

Ако допускате, че Борисов ще бъде отстранен, тогава кой би могъл да го наследи? 


По-скоро ще дойде за пореден път спасител отвън с активната намеса на САЩ. През последните месеци виждаме техните намерения страната ни да се превърне в тяхна сериозна врата и желанието им да се изтласкат руските лобита от България. Вероятно ще бъде докаран играч от Америка “ала Кристалина Георгиева”. Това обезателно ще е човек от котилото на бившите служби.

 

Интервю на Катя Илиева 
  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17042 |27.01.2020 Осман Октай: Може да направят така, че президентът да се избира от парламента, а не от народа . 5| 9755 |14.01.2020 Осман Октай: ДПС прави стъпка към приватизирането на НСО . 6| 24508 |03.12.2019 Осман Октай: Цацаров си назначи мъжка секретарка за главен прокурор по модела на Доган . 16| 23698 |22.10.2019 Осман Октай пред Фрог: Цацаров може да арестува Борисов, ако не се договорят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads