Реклама / Ads
7| 6190 |29.11.2010 НОВИНИ

Остава версия за 2-ри съучастник по делото „Белнейски”

.
Приключиха следствените действия по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски, съобщи следователят от Националната следствена служба Веселин Мартински. Очаква се до януари догодина делото да влезе в съда.
 

Във вторник материалите ще бъдат предоставени на защитата на единствения обвиняем за убийството на сестрите – Лазар Колев.
Веднага след това те ще бъдат дадени и на прокуратурата, за да прецени дали ще внесе обвинителен акт.

Мартински подчерта, че не се съмнява във вината на Колев, но версията за втори съучастник и извършител на зверството остава и се работи по нея.

При разпитите показания са дали и нови свидетели, които не са били известни досега. Мартински категорично отказа да коментира какво са казали свидетелите, но подчерта, че те са спомогнали за разкриването на истината.

Сестрите Росица и Христина Белнейски бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. в местността „Грамадите" между Пещера и Брацигово.

Единственият обвиняем за убийството на момичетата е Лазар Колев, който винаги е твърдял, че е невинен. Адвокатът му Марин Марковски обаче съобщи в петък пред Frognews.bg, че Колев е признал пред затворник, че е преспал със сестрите и след това ги убил. Въпросният затворник е един от последните свидетели, които следствието разпита дни преди да предаде материалите на прокуратурата в Пазарджик.

Свидетелят е обяснил, как Лазар Колев му е споделил, че е имал полов акт с голямата сестра Белнейска. Докато се возил с нея, тя скочила от джипа му в движение и се утрепала. След това Колев отишъл и взел другата сестра от някакъв офис. Осъществил и с нея полов акт и я убил в гората, за да прикрие станалото с първата сестра. Свидетелят обяснил, че се е засичал с обвиняемия Колев за кратко време в затвора. След това попада с него в една килия в следствения арест на Г. М. Димитров в столицата, където трябвало да бъде разпитван по друг случай.  Именно там Лазар Колев направил своите самопризнания пред затворника - свидетел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6122 |29.11.2010 С. Игнатов: БАН остава . 14| 4980 |17.11.2010 БАН остава, вече под крилото на държавата . 1| 5204 |09.11.2010 Марчело Джотолов остава в ареста . 3| 4817 |26.10.2010 Оставаме в Афганистан до последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads