Реклама / Ads
0| 4439 |25.09.2010 НОВИНИ

Оставят Вожда зад решетките

.
Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за Петър Стоянов – Сумиста. Решението е взето късно снощи след над тричасово заседание, предаде Фокус.
 

Обвинението е аргументирало искането за налагане на най-тежката мярка с това, че Петър Стоянов е обвинен по четири престъпления – подбудител и помагач при убийството на Борислав Георгиев, извършено на 6 април 2006 г. в София и на Петър Лупов, извършено във Велико Търново; съучастие и подбудителство към убийство на Румен Рачев, извършено в Шумен на 3 юли 2009 г. и образуване и ръководене на престъпна група. Според защитата няма нито едно доказателство, че Петър Стоянов е извършител на престъпленията, в които се обвинява. Освен това делото не би трябвало да бъде гледано от Шуменския окръжен съд, а от състав на Софийски градски съд (СГС), смята защитата. Поради това бе поискано на основание на чл. 42, ал. 2 от НПК делото да бъде прекратено и изпратено с СГС или на Петър Стоянов да бъде наложена мярка „подписка”.

Прокурор Ася Петрова отговори, че делото се гледа в района, където се води досъдебно производство. В заключение Петър Стоянов заяви пред съда, че не е подбуждал никого към убийство, че не смята да се крие и позовавайки се на тежкото си здравословно състояние призова съда за по-лека мярка за неотклонение. Съдия Нели Батанова заяви, че не е ясно откъде защитата е стигнала до извода, че Шуменският окръжен съд е подчинен на Шуменската окръжна прокуратура. Освен това по досъдебното производство са работили пет от шестимата съдии в Шуменския окръжен съд.

Според съдия Батанова има достатъчно доказателства, за това, че Петър Стоянов има отношение към четирите престъпления, в които е обвинен. Освен това няма основания за прекратяване на делото и изпращането му в СГС. Съдия Нели Батанова постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за Петър Стоянов. Тя разпореди на Шуменската окръжна прокуратура при влошаване на здравословното му състояние той да бъде приведен в болница. Определението ще бъде протестирано на 5 октомври от 10.00 часа във Варненския апелативен съд. Защитата и обвиняемият заявиха, че ще присъстват на заседанието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5250 |23.09.2010 Приеха Вожда в спешното на Шумен . 16| 5124 |05.08.2010 П. Стоянов-Вожда се поболя . 8| 4732 |01.07.2010 Футболният бос Ивайло Дражев 2 г. зад решетките . 0| 4801 |03.06.2010 Бореца остава зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads