Реклама / Ads
0| 3533 |21.07.2022 НОВИНИ

Отцепниците от ИТН към БСП: Бъдете внимателни с партията на Слави Трифонов

.
Българският народ очаква да няма избори. Ще направим всичко възможно, ако няма непреодолими различия. Макар и 6-те гласа на независимите депутати да не са достатъчни, те са важни. Предупреждаваме ви, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на желанието за работа на ИТН, защото те вече трябваше да са го показали. Това каза министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН заедно с другите.
 

"Благодаря за уважението, което проявявате към мен като министър на спорта в оставка. БСП съвсем сериозно и отговорно иска да сформира работещ парламент, а не да се сформира нереално използване на третия мандат", каза Василев.

 

Днес обсъждахме единствено урпавленска и законодателна програма за следващите няколко месеца. Бяхме информирани за редица промени, нанесени от ИТН. Персонален състав на Министерски съвет не е обсъждан, коментира Радостин Василев, спортен министър в оставка след срещата.

 

Днес и в началото на срещата изразих едно становище, че сме със скептично настроение към искреността на ИТН. Познаваме много добре характера на партията и сме предупредили БСП и останалите бивши коалиционни партньори, посочи още той. 

 

"Не сме говорили конкретно за имена в кабинета и затова няма как да обявим дали ще гласуваме за някое от тях. Тези шест човека не са една партия. Някои могат да подкрепят един министър, други друг. Нямам представа дали ще остана министър. Разпределението на квоти и персонално министри не ги знам", каза спортния министър в оставка Радостин Василев.

 

Нашите гласове нямат тежест, която да реши дали ще има или няма да има правителство. Въпросът е трите партии - БСП, ДБ и ПП да се разберат с непредвидимия партньор - ИТН. На нас ни е ясно желанието на хората да има работещо правителство, но е важно и да има стабилно мнозинство за обещаните реформи. Подкрепата на независимите депутати зависи от програмата, и от персоналните изисквания на ИТН кои сектори смята да вземе, допълниха отцепниците.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3576 |18.07.2022 Василев и Радулов оглавяват новият проект с отцепниците от ИТН . 0| 3550 |22.06.2022 Отцепниците от ИТН се подложиха на детектор на лъжата: Обещавал ли им е премиерът пари и постове? . 0| 2871 |16.06.2022 „Отцепниците“ получавали покани да се завърнат в ИТН . 0| 3217 |15.06.2022 Близки до Орлин Алексиев депутати от ИТН са в МРРБ и МЕ, твърди още един от „отцепниците“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads