Реклама / Ads
37| 8579 |04.05.2012 НОВИНИ

Отвод на съда по "Октопода" заради БНТ искат адвокати на Трактора

.
Ал. Петров
Драматичните обрати продължават в съдебната зала, където се гледа делото "Октопод". Адвокатите на Алексей Петров поискаха в петък сутринта отвод на целия съдийски състав. Аргомунтите им са, че в сайта на БНТ вчера се е появила информация за ареста на Трактора, преди да се е произнесъл съда по мярката. Някакво изявление на вътрешния министър Цветан Цветанов, че Петров ще бъде задържан, съ
 

Наблюдатели на процеса обаче коментират, че Алексей Петров бил направо същисан, когато му щракнали белезниците в четвъртък вечер и не вярвал, че отново ще лежи в ареста. Той предупредил адвокатите си, че ако трябва да преобърнат земята, но да го извадят.
Напрежение между адвокатите на Трактора и съда се възпламенява няколко пъти от началото на процеса на 12 декември 2011 г.
Кулминацията бе в сряда, когато адвокат Ина Лулчева поиска всички разпити на свидетелите да се записват, а след това да се прослушват в пълен обем в залата. Това означаваше двойно протакане на времето на заседанията, но въпреки това съдът уважи молбата. Още същата вечер, когато стана късно, адвокат Лулчева си тръгна, а колегите й, обвинението, съдийският състав и свидетелите слушаха записи до 2 часа на на следващия ден.

Тази сутрин делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов започна, както бе планирано.
Защитата на Алексей Петров поиска отвод на целия съдийски състав

Припомняме, че вчера съдът под ръководството на съдия Румяна Ченалова реши да върне Алексей Петров в ареста. Мярката „задържане под стража” поиска прокурорът Светлозар Костов.

 

Мотивите на обвинителя са свързани с разкритията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева. Натежаха обаче признанията на свидетелите, че са били притискани лично от Алексей Петров, а Устинов и от негов адвокат да се откажат от свои твърдения и да премълчат други. По този начин Петров възпрепятствал нормалното провеждане на процеса и въздействал върху свидетели, което е недопустимо и се наказва от закона.

Свидетелите разкриха страховити неща за действията на главния обвиняем – бившият шеф от ДАНС Алексей Петров. Донка Митева заяви в съда, че мястото на Петров е в затвора. На свой ред бившият служител в НСО Устинов свърза името на Трактора с поръчки за убийства на бизнесмените Васил Божков, Валентин Шотев и Гриша Ганчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6668 |26.04.2012 ЕК ни дава на Темида заради боклука . 2| 6136 |26.04.2012 Заради Сребърния фонд ДПС готви вот на недоверие . 18| 15758 |17.04.2012 Дисциплинират НСО заради гафа с курвите и гардовете на Обама . 33| 7358 |14.04.2012 Клинтън прибира Уорлик заради медийните му изяви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads