Реклама / Ads
0| 2303 |12.07.2024 НОВИНИ

Пак проблеми в БДЖ: Спряха издаването на билети за влаковете

.
Източник: личен архив
Проблемите в БДЖ не стихват. В момента на Централната жп гара в София не се продават билети, предаде БНР.
 

Продажбата беше спряна заради софтуерен проблем. 

 

Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна.

 

Пътниците са посъветвани да си купят билет във влака или пък онлайн.

 

Припомняме ви, че във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара София от 7 май се въведе промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление Мездра, Видин, Варна и Русе.







За да бъде възможно по-нататъшното осъществяване на строителните дейности, но и частично възможно влаковото движение и маневрена дейност, в железопътния възел е преустановено движението на влаковете от шести до дванадесети коловози. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара София да продължат 15 месеца.

 

Същевременно от 7 май "Българските държавни железници“ (БДЖ) промениха цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години.

 

Без промяна останаха цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“, „Семейство“ „ТПЛ“ (трудно подвижни лица) и „Възрастен“, които са на символична стойност от 1,00 лв.

 

Цените на билетите за пътуване с влак скочиха средно с 20% в зависимост от вида на превозния документ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 24517 |12.07.2024 "Като гледам кадри от Сребреница и детската онкоболница в Украйна, съм убеден в едно - никакви преговори, никакви отстъпки!" . 0| 2242 |12.07.2024 Екипи от ЮИДП са в готовност да се включат в гасенето на пожара в пограничните райони с Турция . 0| 2431 |12.07.2024 Депутатите приемат правилника за дейността си, създават 25 комисии /на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads