Реклама / Ads
10| 4358 |26.11.2015 НОВИНИ

К. Паргов: С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще

.
„С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще“. Това каза председателят на групата на БСП Лява България в СОС и лидер на БСП - София Калоян Паргов след първата среща между ръководствата на столичните организации на БСП и ПП АБВ. Тя беше с цел да бъдат обсъдени формите на комуникация и взаимодействие на общинско равнище между двете организации.
 
„Тази среща беше очаквана от много членове и симпатизанти, коментира още Паргов. - Имайки предвид присъствието ни в СОС - колегите от коалиция „Сердика“ и ние от БСП Лява България, и заявените общи позиции от двете страни, днес обсъдихме възможностите за политическо взаимодействие в София между нашите структури. Това означава, че следващата ни стъпка са срещи между районните ръководства на двете политически формации с оглед опознаване и търсене на общи политически действия по проблеми, свързани с общината, но и не само. На второ място ще търсим взаимодействие в рамките на СОС по общи политики за решаването на проблемите, в които имаме допирни точки. По 90% от тях ние нямаме разминаване, което е добро начало. Ще го покажем в рамките на бюджетната процедура в СО като общи действия, подкрепа и гласувания. Повече конкретика ще има в най-скоро време с доклада, който са внесли колегите, за процедурата за избор на главен архитект. Той ще намери подкрепата ни. А те ще подкрепят нашия за увеличаване сигурността в столичните училища, предвид събитията в Париж“.

Калоян Паргов обясни, че заедно с представителите на АБВ ще търсят решаване на проблемите на София чрез децентрализация на местното самоуправление. „Имам предвид законодателни инициативи между групите на БСП Лява България и на АБВ в Народното събрание, добави той. - Това, разбира се, е по-дългосрочна задача, която ще се развие в рамките на нашето партньорство, чието начало днес поставихме с тези разговори“.

Лидерът на столичните социалисти уточни, че на този етап не са водени разговори за обща група между БСП Лява България и АБВ в СОС. „Нека първо да започнем с общите действия и единомислие по определени проблеми, доклади, политики, инициативи, каза той. - Говорихме и за референдум и анкета в София, като инструменти за търсене на решения на проблемите на столичани и напипване пулса на това, което е най-болезнено за тях. Основното, което мога да кажа като обобщение на тази среща, е, че нас ни събра общото минало и ни свързва общото бъдеще. Загърбваме дрязгите, егото, личните интереси и най-вече отчитаме грешката от това, че не успяхме на местните избори да се явим заедно с общи мажоритарни кандидати. Без значение в какъв коалиционен формат се явихме, не постигнахме целите, които си бяхме поставили и двете страни“.

Калоян Паргов добави, "че това какво ще се случи на национално равнище предвид и голямата интрига около бъдещите президентски избори, ще го оставим на националните ръководства. Знаете, че на БСП й предстои тежка отчетно-изборна кампания, в която и президентските избори ще бъдат широко коментирани. Завършекът на всичко това ще бъде на Конгреса".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4868 |27.10.2015 Паргов: Някой трябва да поеме отговорност за затворените в „Арена Армеец” . 15| 5010 |26.10.2015 Калоян Паргов: Изборният процес в София бе опорочен . 12| 5228 |24.09.2015 Калоян Паргов: Превръщаме се в гето на ЕС . 4| 4750 |10.09.2015 Паргов: Кадиев е част от план на ГЕРБ и АБВ срещу БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads