Реклама / Ads
4| 4766 |10.09.2015 НОВИНИ

Паргов: Кадиев е част от план на ГЕРБ и АБВ срещу БСП

.
Калоян Паргов
“Георги Кадиев прави услуга на ГЕРБ. Той е част от организиран план срещу БСП, в който участват и представители на АБВ”. Това заяви лидерът на Градския съвет на левицата в София Калоян Паргов. Както е известно, кандидатиралият се за трети път за кмет на София депутат Кадиев беше изключен единодушно от парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ по-рано днес.
 

Калоян Паргов извади от стенограмата и част от изказването на Георги Кадиев по време на Градската конференция на БСП-София на 25 юли. Ето и финала на неговото слово пред членовете:

 "И последният въпрос, който е хубаво да се изчисти - какво ще правя, ако загубим? Надявам се, поне ми вярвате на това, което говоря - категорично заявявам, че няма да се кандидатирам нито като независим, нито като кандидат на друга политическа сила, а ще пожелая успех на кандидата за кмет, който и да е той. Ще му помагам, когато той или тя поиска, разбира се, ще си мълча, ако не поиска. Защото аз все още считам, че имам някаква мисия в БСП и тази мисия е нещо да се промени. И тя не зависи от днешния избор - дали ще бъда кандидат за кмет или не".

 

"Този "принципен" и "последователен" човек Георги Кадиев се извъртя като фурнаджийска лопата само за 48 дни”, коментира Калоян Паргов. "Единствената подготвена алтернатива за София" обяви от трибуната на Градската конференция на БСП, че няма да се кандидатира за кмет нито като независим, нито от името на друга политическа сила! Това се случи на 25 юли и го чуха всички делегати на Градската конференция на БСП-София. Точно 45 дни по-късно - на 8 септември, той съобщи, че се кандидатира за кмет на София. А днес вече се заяви за "единствената подготвена алтернатива".

 

Калоян Паргов призна, че случилото се с Георги Кадиев е изключително неприятно за БСП. "Приемам го като забит нож в гърба, а не като помощ за свалянето на Йорданка Фандъкова от кметския стол”, заяви лидерът на столичните социалисти.

 

„Неговите зависимости са публична тайна и от етична гледна точка не бих желал да ги коментирам. В последните месеци неговото поведение е много странно. Най-накрая се видя защо се държеше по този начин. Сега, ако са му останали малко морал, чест, достойнство и доблест, трябва да напусне 43-то Народно събрание, защото той вече не представлява интересите на избирателите на БСП. Искам и да му припомня, че преференциите, с които стана депутат миналата година, са първо гласове, дадени за листата на БСП, а на второ място са предпочитания за личността Георги Кадиев. Освен това, в листата на 23-и МИР той беше избран от делегатите на Градската партийна организация, които той вече не представлява", продължи Паргов.

 

Лидерът на левицата в София категорично заяви, че не смята да използва Георги Кадиев като някакво оправдание за резултатите от предстоящите местни избори. "Ние си имаме цел, вървим си по пътя, следваме стратегията на нашата кампания. И не знам защо само той не разбра, че вече 8 месеца работим по кампанията ни "Другото лице на София", коментира още Калоян Паргов.

 

"Георги Кадиев е галеник и храненик на партията от 10 години. Това, което той направи сега, за мен е безочие и безсрамие! Не обичам лицемерите! А с него разговарях миналата седмица и обсъждахме как заедно ще поискаме извънредна сесия на Столичния общински съвет. И няколко дни по-късно ни сервира кандидатурата си за кмет! За мен това е нож в гърба. Това обслужва интересите на ГЕРБ и на Фандъкова. Няма как да уважавам такъв човек!", отсече Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4560 |10.09.2015 Кадиев: Борисов решава големите неща в София . 18| 6621 |10.09.2015 Гилотина! Изгониха Кадиев от БСП и парламентарната група с 37 гласа . 10| 5529 |09.09.2015 М. Ташева: Самовлюбената шафрантия Кадиев тръгва към ДПС . 5| 5575 |09.09.2015 Миков: Ще гласуваме тайно за изключване на Георги Кадиев от ПГ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads