Реклама / Ads
3| 4143 |15.06.2016 НОВИНИ

Парите от еврофондовете скараха депутатите

.
Парите от еврофондовете скараха депутатите. Спорът възникна за това дали ще ни санкционира Брюксел. БСП показа от парламентарната трибун, писмото на Европейската комисия, с което подкрепи твърденията си, че България е заплашена от санкции. От ГЕРБ повториха тезата си, че атаката е част от предизборната кампания.
 

В декларацията Драгомир Стойнев обвини правителството, че е скрило писмото, а заместник-министърът на земеделието Васил Грудев е заплашил медиите, че ще ги съди. Правителството се страхува от свободата на словото. Рухна най-успешният ви рекламен трик, че Европейската комисия подкрепя ГЕРБ, каза, цитиран от БНР.

 

Цвета Караянчева от ГЕРБ припомни, че по времето на Орешарски Програмата за селските райони е била връщана. За доработване с 426 забележки. И Министерството на земеделието направи чудеса, за да може тази програма да започне и вече да се разплаща.

 

Споровете за еврофондовете обаче преминаха в спорове за мандатите на Пламен Орешарски и Бойко Борисов. Корнелия Нинова подчерта:

Да припомним протестите, които народът се вдигна срещу увеличението на цените и свали правителството на Борисов. Това е единственият кабинет, заради когото 20 българи се самозапалиха. Всичките тези прехвърляния на отговорности не решават проблема.

 

Цветан Цветанов опонира: Българските избиратели казаха кой трябва да управлява и кой трябва да повтори управленски мандат и това е премиерът Бойко Борисов. От 265 общини, 130 са на ГЕРБ. Идват избори. Вие имате ваша стратегия, нашата стратегия е да работим и да бъде чут силният глас на България чрез министър-председателя Бойко Борисов.

 

Пред депутатите министърът на земеделието Десислава Танева каза, че Програмата за развитие на селските райони не е спряна. Тя показа платежните нареждания, с които са били разплатени поредните суми по програмата. От април досега по новата програма са били разплатени над 100 милиона лева:

Можеше ли тази сутрин да бъдат възстановени от Комисията пари, платени по програмата, ако тя беше спряна. Не може. Какво е това писмо? Това писмо касае доклада на сертифициращия орган. Това писмо означава приемането на доклада на сертифициращия орган. Сметките от 2015 година са възстановени, но по процедурите следва да проведат допълнителни проверки, за да може този доклад на сертифициращия орган да се приеме от Комисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 158| 5244 |15.06.2016 Нинова: Черно на бяло Брюксел пише, че спира парите . 19| 4299 |10.06.2016 БСП: Изправени сме пред нулева година на усвояване на еврофондовете . 20| 4850 |06.06.2016 Орешарски: Правителството на Борисов се провали с еврофондовете . 0| 5074 |31.05.2016 Пуснаха парите на Пирогов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads