Реклама / Ads
1| 2607 |11.01.2023 НОВИНИ

Парламентът гласува днес важни закони

.
В парламента
Народното събрание ще гласува на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на парламента, предаде dariknews.bg. Очаква се още народните представители да гласуват на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти.

На второ четене се предвижда парламентът да обсъди общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за кадастъра и имотния регистър и Закона за държавните резерви и военновременните запаси.


Като точка първа от предложения дневен за четвъртък е първото четене на промените в Закона за медиацията. Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на промените в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласуване на промените в Закона за енергетиката, е предвидено като точка трета от предложения дневен ред за четвъртък. В проекта на програма за този ден е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход и на Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.


В предложения дневен ред за този ден е и проект на решение за възлагане на Министерския съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в Атомната електроцентрала „Козлодуй“ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното управление.


Изборът на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации е точка първа от предложения дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е предвидено и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния план за възстановяване и устойчивост, пише още "Факти".

Първият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост. Той е с вносители Костадин Костадинов, председател на "Възраждане", и група народни представители. Вторият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за редовен парламентарен контрол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2729 |09.01.2023 ЦИК иска помощ, за да разбере защо има разминавания в машините за гласуване . 0| 2729 |09.01.2023 Швеция с условие за гласуване в Съвета на ЕС за приемане на България и Румъния в Шенген . 0| 2936 |06.01.2023 Проф. Слатински: Парламентът на Статуквото не позволи Правителство на Промяната . 1| 2715 |06.01.2023 Депутатите гласуват управленската декларация на ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads