Реклама / Ads
7| 2374 |21.02.2024 НОВИНИ

Парцелирането на регулаторите може да спъне сглобката. Борисов видя "логичен изход" в избори 2 в 1

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още не е виждал меморандумът, предложен от ПП-ДБ, но вижда “логичен изход” на некоалицията в избори 2 в 1. Пред журналисти Борисов заяви, че партията му държи постът в Министерството на външните работи да остане във владението на ГЕРБ и след ротацията - това е най-спорният въпрос в сглобката през последния месец.
 

“Не сме получили проекта за меморандум на ПП-ДБ. Когато го получим трябва да се погледне правно, дали отговаря на Конституцията, правилата, правилника на парламента. Аз не знам каква е тази незряла политическа тактика на "Промяната" - подобен документ се изготвя от работни комисии. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се пребори и направи компромис, за да има кабинет. Всички останали министри са на ПП-ДБ”, коментира Борисов.

 

Той определи като “арогантен” подходът на ПП-ДБ, които са “пуснали някакъв документ”, докато “усилено сменят регулаторите”. 

 

“В кой меморандум е записан ДНСК, БАБХ или Агенция "Митници" и обединяване й с НАП - еднолична смяна от една партия”, коментира Борисов.

 

Намеренията за създаване на суперагенция чрез сливането на НАП и Агенция “Митници” бе обявена вчера от финансовото министерство.

 

“Много е щедро от Кирил Петков да ни предлага да си парцелираме държавата. Но не виждаме никаква принципност. Коя правова държава парцелира? 9 месеца сменяха поголовно всичко, без да се сетят за подобен меморандум”, допълни Борисов.

 

Той се ядоса на мнението на Кирил Петков за разпределяне на регулаторите 50 на 50, за да има “взаимен контрол” с ГЕРБ. 

 

“Да си разделим 50 на 50 всичко в държавата, а в същото време целият МС да остане техен с 2/3 зам.-министри и 2/3 областни управители”, коментира Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2390 |21.02.2024 Няма данни за престъпление: Приключи проверката на АДФИ в “Пирогов” . 2| 2384 |21.02.2024 Бойко Рашков: Дали Божанов не е бил с чадър от МВР и службите? . 0| 4387 |21.02.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в три столични квартала  . 6| 2965 |21.02.2024 Надежда Йорданова: Стана ясно, че съдебната реформа ще се случи. Някой разчиства сметки и замита следи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads