Реклама / Ads
6| 3972 |19.12.2014 НОВИНИ

Първанов: ГЕРБ изолира Калфин от пенсионната реформа

.
Георги Първанов, лидер на АБВ Източник: Булфото
Случаите, в които ГЕРБ прокарва решения с гласовете на ДПС, тъй като не получава подкрепа от своите коалиционни партньори зачестяват и това показва сближаване между двете политически сили.
 
Това коментира Георги Първанов по повод на предлаганите промени в пенсионната система. Той обяви, че подозира за „нещо по-дълготрайно” в отношенията между ГЕРБ и ДПС по повод подкрепата на хората на Лютви Местан за идеята за промяна в пенсионната система. „Това са прояви, които ерозират доверието в коалицията”, коментира Първанов в сутрешния блок на Нова тв.

Според него случаите, в които решения на ГЕРБ минават с гласовете на ДПС, означават едно сътрудничество и коалиция в бъдеще време. Първанов пожела това да бъде опровергано от най-голямата партия в правителството и те да потърсят диалог с партньорите си в управлението.

Първанов показа недоволство и от това, че Ивайло Калфин се опитвал да инициира промените в пенсионната система от седмици, но те са били отхвърлени. „Обсъдени бяха възрастта за пенсиониране, категориите труд. Вместо да се работи последователно, изведнъж се вади нещо, слага се на масата и се иска приемането му”, каза той.

Според него всичко е станало през главата на социалния министър, вероятно това се прави, за да се запълни дупка в НОИ. „Не може Ивайло Калфин да е изолиран от разговорите по пенсионната реформа, той не е присъствал на обсъждането на въпроса между правителството и синдикати и работодатели. На практика той е получил информацията, след като преговорите са приключили”, каза Георги Първанов.

„Имаме дълбоки същностни несъгласия с този ход, той не решава нищо в пенсионната система. Решението например за възрастта и стажа през 2015 година не е добре обосновано, предложенията на Калфин по този въпрос бяха по-обосновани”, каза още Първанов.

Според него, в коалицията има „пренебрежение” към партиите с по-малко проценти и депутати в парламента от страна на ГЕРБ. „Отговорността, ако сега се отиде на нови избори, ще се носи от водещата партия в правителството”, предупреди Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4759 |18.12.2014 Кънев: Заради пенсионната реформа на ГЕРБ кабинетът може да се разклати . 3| 3973 |17.12.2014 ГЕРБ и РБ се разминаха за пенсиите . 17| 5979 |17.12.2014 Р. Гечев пред Фрог: ГЕРБ изгониха шефа на Сметната палата от НС . 8| 4305 |17.12.2014 Кънев: ДПС дебнат за политически пукнатини между нас и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads