Реклама / Ads
29| 3324 |12.12.2022 НОВИНИ

Първи думи на проф. Габровски: Очаквам подкрепа от всички политически сили /видео/

.
Николай Габровски Източник: БНТ
”Очаквам пълна подкрепа от всички политически сили и бих се радвал този кабинет да бъде избран с пълно мнозинство”, заяви кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски след като представи предложения от него състав на кабинет и връчи изпълнения мандат на президента Румен Радев.
 

Николай Габровски заяви, че е очертал приоритети по 7 теми, по които има мнозинство в 48-ото Народно събрание, а по останалите теми може "да има препирни между политическите сили".


Габровски определи членовете на предложения проектокабинет като високи професионалисти в своите области, хора с кариера, всички с управленски опит и без ярка политическа окраска, които ще дадат шанс и могат да изведат България от кризата.


Според него излъчването на кабинет с третия мандат ще проди подозрение ззадкулисни договорки.

 

По-рано , в президенството, той заяви, че основната му цел е да се деескалира напрежението и да се влезе в по-нормален тон на разговор между политическите сили. Трябва да излезем от конфронтацията и да тръгнем заедно към основните цели, които сме си поставили за преодоляването на кризата, в която се намираме.“ Това заяви кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски пред президента.


„Убеден съм, че кабинетът, който предлагам, е способен да ни изведе от кризата. Всички специалисти са много добре познати в професионалните среди. Те са с изградена кариера и са преминали през всички стъпала на съответните структури“, каза още той.

 

„Работили са на отговорни и високи постове и много бързо и ефективно, без да губим време, можем да се заловим с гласуване на бюджет, инфлация, стабилизиране на цените, Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген и еврозоната“, посочи проф. Габровски и подчерта, че специалистите, които предлага, са отдалечени от политическите партии.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5664 |12.12.2022 Проф. Габровски обяви проектокабинета си. Вижте имената на министрите /видео/ . 3| 3234 |12.12.2022 Анализатори: Възможно е кабинет на проф. Габровски да бъде подкрепен с третия мандат . 1| 5127 |12.12.2022 Политологът Петър Чолаков: Първият мандат - либрето на опера, която няма да прозвучи . 11| 3895 |10.12.2022 Биков: Ако третият мандат излъчи проф. Габровски за кандидат-премиер, логично е да го подкрепим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads