Реклама / Ads
4| 15480 |16.01.2015 НОВИНИ

Първо във Фрог: Бандата на Мила Георгиева застреляла Манджуков?

.
Борислав Манджуков беше убит през миналата година
Бандата на уличената в ДДС афери Мила Георгиева е застреляла варненския бизнесмен Борислав Манджуков. Това е една от версиите, по които работят ченгетата, съобщиха за Фрог нюз разследващи.
 
МВР и прокуратурата съобщиха вчера, че освен за няколко опита за убийства, задържаната група е извършила и една екзекуция. Оказва се, че става дума за ликвидирането на Манджуков, който години наред е разследван също като Георгиева за ДДС-измами.

39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков бе застрелян в столичния жилищен комплекс “Бокар” до бул. "България" на 24 март м. г около 20 часа. Куршумите го застигнаха непосредствено преди да влезе във входа на блока, в който е живеел със семейството си.

Килърът го издебнал в гръб. Борислав Манджуков е арестуван през юни 2012 г. в акцията „Цигараджии“ Той е заловен като част от организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари от над 22 милиона къса през 2011 год., с което е ощетен държавният бюджет с над 8 милиона лева, съобщиха тогава разследващите. Месец след ареста, Манджуков, ортакът му Георги Владимиров - Фози и другите двама обвиняеми бяха освободени от ареста под парична гаранция. Името на Манджуков преди това се свързва с бизнес с верига чейндж бюра, ресторанти и други хранителни заведения.

Лидери на разбитата вчера група за поръчкови убийства са Мила Георгиева и синът й Мартин. Той и още един от членовете на групата- Пламен Цеков се издирват.

 

В групата са участвали още бившият съпруг на Мила Георгиева - Михаил Георгиев, и родният й брат Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов, Олег Попов, Георги Божилов, Антоний Янков, както и синът на бившия шеф на Столичната митница Христо Кулишев - Максим. Георгиева е била доведена дъщеря на Кулишев. Той е бил женен за майка й.

 

Според разследващите групата е извършила три опита за убийства - срещу Георги Бързанов през 2013 г. в "Какао бийч", срещу Тихомир Дочев-Мравката и срещу Георги Семерджиев, познат като Жоро Шопа, който е сочен за дясната ръка на Евелин Банев - Брендо.

 

Разследващите имали данни за връзки с Георги Славов - син на Стоил Славов, но за сега нямало информация за негово участие в групата. Според данни на разследващите групата е работила поне от началото на 2012 година до сега.

 

Любопитното е, че съпругата на убития преди два дни ММА-боец Димитър Стоянов е съобщила, че е разпознала Георги Славов-Жоро Главата като стрелеца срещу мъжа й. От МВР, обаче съобщиха, че на този етап не разполагат с подобна информация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 11307 |16.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Борисов и Горанов спряха делото на КТБ във ВАС . 43| 6423 |15.01.2015 Т. Ерменков пред Фрог: Визитата на Кери е стягане на редиците . 17| 6776 |15.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Борисов бламира съдебната реформа . 24| 8572 |15.01.2015 Е. Сугарев за Фрог: Скандалът КТБ - показателен за свободата на медиите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads