Реклама / Ads
0| 9040 |28.03.2016 НОВИНИ

Първо във Фрог: ОДМВР-София е пред фалит

.
Областната дирекция на МВР-София е буквално пред фалит. Структурата е на първо място по вакантни места, което не дава възможност да се работи ефективно за предотвратяване и разкриване на престъпленията. Това показва статистиката на МВР, с която Фрог нюз разполага.
 
Убийството на 35-годишният Цветан и 31-годишният Марко стана в петък вечерта на централния площад в Ботевград буквално отвори кутията на Пандора и разкри много нелицеприятни неща, крити старателно през последните години за начина, по който се работи. Оказва се, че в ОДМВР София има 70 свободни места за държавни служители и над 100 за редови полицаи.

Откакто задържаният за двойното убийство Владимир Пелов е пуснат под домашен арест, в медиите многократно се появиха публикации, че той нарушава мярката. Това обаче не провокира по-сериозна наблюдение върху него от страна на местните ченгета. ГДНП е възложила всеки ден районните да проверяват хората, на които е наложена мярка за неотклонение домашен арест. Как Пелов е напуснал дома си, за да извърши двойното покушение, за сега не е ясно. Любопитното е, че полицията в града е оставена на предела на силите си . Там има само един оперативен работник и 8 патрулиращи полицаи. Причината е, че от известно време всички поголовно напускат, като основната причина е тоталната липса на мотивация. Не случайно през последната година Ботевград се превърна във втори Бейрут заради поредицата от взривове, за които все още няма задържан.

По ирония на съдбата преди 2 седмици в местния парламент е внесена петиция под наслов „Да спрем престъпността в Ботевград“, защото на жителите им дошло до гуша от битовата престъпност. Това е станало преди двойното убийство. Ситуацията в другите градове не е по-различна. В Ботевград, Сливница, Самоков и Ихтиман няма назначени началници, а служителите, които изпълняват тази функция са в продължителен отпуск. В началото на март и шефът РУП Годеч е подал заявление за напускане, след повече от 15 г. работа на поста. Шеф на ОДМВР-София е Мариета Иванова. Твърди се, че тя направила шеметна кариера във вътрешното ведомство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5255 |28.03.2016 И. Веселинов за Фрог: Таксиджиите трудно вече ще укриват печалби и данъци . 0| 8053 |28.03.2016 Само във Фрог: МВР шефове поголовно лъжат за броя на престъпленията, не изпълняват заповед на Бъчварова . 0| 5658 |28.03.2016 Само във Фрог: Таксита ползват по три касови апарата, поголовно укриват данъци . 0| 7718 |28.03.2016 Д-р Тодоров за Фрог: Д-р Кателиева не е част от Бърза помощ! Да не говори вместо колегите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads