Реклама / Ads
2| 4696 |07.12.2016 НОВИНИ

Първо във Фрог: РБ реди кабинет, пише управленска програма

.
Реформаторски блок
Реформаторският блок по всяка вероятност ще успее да събере мнозинство за съставяне на правителство в рамките на 43-тото Народно събрание. Поне такава е предварителната уговорка с ГЕРБ, Патриотичният фронт и… ДПС, разкриват източници на Фрог.
 

Въпреки пестеливите коментари след снощната среща между представители на дясната коалиция и премиерската партия, на нея е била постигната принципна уговорка, че ГЕРБ ще подкрепи с гласовете си в парламента правителство на Реформаторския блок. За целта обаче от партията на Борисов да поставили две условия – РБ трябва да си осигури подкрепа още от Патриотичния фронт и ДПС.

 

Според информация на Фрог задкулисните преговори за съставяне на кабинет са толкова напреднали, че партиите от Реформаторския блок вече са стартирали писане на управленска програма.

 

Има разбирателство и по отношение на част от министерските постове и разпределянето им. Според уговореното постовете си ще запазят здравният министър Петър Москов, вътрешната министърка Румяна Бъчварова и шефът на финансовото ведомство Владислав Горанов. Меглена Кунева

ще продължи да заема настоящите си позиции, но шефът на военното министерство Николай Ненчев ще освободи поста си. На неговото място ще бъде разположен представител на Патриотичния фронт.

 

Както Фрог първи писа, преговорите между ръководството на СДС и това на ДПС вече текат, като заверата между двете формации вече е в напреднала фаза. Контакт е имало на най-високо равнище, като разговори са водени между лидерите на партиите Божидар Лукарски и Мустафа Карадайъ.

 

Мандатът на РБ може да бъде подкрепен и от Патриотичния фронт. Днес Патриотите, които нямат никакво желание да се отива на предсрочни избори, обявиха три условия да подкрепят кабинет на Реформаторския блок. Условие за подкрепа на реформаторски кабинет е увеличаване доходите на пенсионерите. Красимир Каракачанов иска още и по-твърда охрана на границата и по-чувствително присъствие на армията там, както и справяне с битовата престъпност.

 

Предстоят финални разговори между партиите след официалното връчване на мандата на Реформаторския блок, като е възможна нова промяна в позициите на ГЕРБ, Патриотичния фронт и ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8077 |07.12.2016 Ген. Атанасов за Фрог: Прокуратурата се превръща в специална служба без контрол . 0| 4366 |07.12.2016 Депутатите приеха на първо четене промени в НПК . 7| 5557 |06.12.2016 ГЕРБ: Ще предизвикаме импийчмънт на ген. Радев... . 3| 13540 |06.12.2016 Само във Фрог: „Килърите ” търсят път към Румен Радев, пак въртят номера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads