Реклама / Ads
17| 9029 |28.02.2023 НОВИНИ

Първо във ФрогНюз: Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър

.
Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов ще бъде уволнен дисциплинарно, съобщиха източници първо за ФрогНюз.
 

Като основание ще се използва претекста, че Морфов не е започнал репетиции навреме. Официална информация затова каква е реалната причина довела до уволнението на главния режисьор на Националния ни театър обаче все още няма.

 

Новината идва часове, след като стана ясно, че пиарката на първата ни трупа Велислава Кръстева напуска по свое желание.

 

За смяна в управленската структура на първата ни трупа се говори от няколко дни, но до момента нямаше официално потвърждение за нея. Слуховете, че покрай промените поста си ще загуби и главния режисьор на Народния театър Александър Морфов обаче се оказаха истина.

 

Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда".

 

С пост във Facebook  съпругата на Александър Морфов - Рени Врангова потвърди информацията ни за дисциплинарното уволнение на главния режисьор на Народния театър.

 

Само преди два дни в интервю за БНР Морфов предрече уволнението си:

 

"Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра. Закриването на бройката "главен режисьор" означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра", каза той.

 

"Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра. Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях."

 

"Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват. Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е забравило. Въпросът е да се забрави, да не се говори за това кой кой е. Няма морал, няма достойнство. Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението", каза пред БНР Александър Морфов.

 

Констанца Илиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4739 |27.02.2023 Александър Морфов: ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция - това, което мисля и говоря за тях . 6| 5833 |18.02.2023 Валери Йорданов от Народния театър съобщи, че Александър Морфов е бил заплашен физически . 4| 3495 |18.02.2023 Антоанета Цонева, ДБ: Атакуваме първото място на вота, ”Магнитски” е шамар . 4| 3139 |16.02.2023 Димитър Ганев: Интригата за първото място на изборите се оформя още преди предизборната кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads