Реклама / Ads
0| 3066 |15.04.2022 НОВИНИ

Пътищарите вдигат нов национален протест в сряда

.
Източник: БГНЕС
Състоянието на Републиканската пътна мрежа е катастрофално, браншът е пред фалит и Българска браншова камара „Пътища“ няма друга възможност освен да продължи с ефективните национални стачни действия до достигането на решение на всички поставени проблеми.Това се казва в декларация на пътищарите, които обявяват национален протест на 20 април, сряда, предаде БГНЕС.
 

От камарата припомнят, че след близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор „Пътища“ в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна Инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

 

Проектът беше окончателно бламиран в пленарна зала в четвъртък, поставяйки 100 хиляди души заети в пътно-строителния бранш в безизходица. Липсата на политическа воля, доведе сектора до колапс, създаден от бездействието на държавните институции, заявяват от БКК. 

 

След като депутатите вчера отхвърлиха възможностите за отпускане на пари, днес обявиха, че ще търсят нови решения.

 

Премиерът Кирил Петков изрази надежда, че парламентът ще намери решение: „Надявам се всички политически партии, които гласуваха „Против“, да преосмислят и да имаме шанс още веднъж да гласуваме това решение“.


От най-голямата парламентарна група в Народното събрание – ПП, потвърдиха, че ще внесат ново предложение за отпускане на пари към фирмите. „Ще го гледаме на комисия вторник, ако бъде одобрено, може да се гледа още следващата седмица в зала“, обясни Настимир Ананиев.

 

От БСП обявиха, че тежката ситуация е наследено от предишните управляващи.


От „Има такъв народ“ пък завиха, че са внесли свое предложение за решаване на казуса – през правителствено постановление.

 

От „Демократична България“ не коментираха темата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2814 |14.04.2022 Пътищарите получили обещание, че ще си получат парите до края на юни . 0| 2972 |13.04.2022 Пътищарите на протести в цялата страна. Искат си парите от държавата . 0| 2987 |08.04.2022 Пътищарите организират национален протест на 13 април . 0| 3058 |08.04.2022 Караджов: Изборът за шеф на БНБ държи за заложник парите на пътищарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads