Реклама / Ads
22| 10094 |01.08.2021 НОВИНИ

Пеевски се жалва лично пред ВАС заради решението на кабинета по “Магнитски”

.
Делян Пеевски
Пеевски реши да се оплаче пред Върховния административен съд заради решението на служебния кабинет и предприетите действия заради американските санкции по закона “Магнитски”. Този път - лично. Бившият депутат от ДПС вече оспори веднъж решението чрез фирмата си “Интръст” ЕАД, но това явно не е достатъчно.
 

Според електронното деловодство на ВАС Пеевски е пуснал жалба преди няколко дни - в четвъртък. Ден по-късно съдът е пратил преписката за окомплектоване на Министерския съвет. Когато папките се върнат в съда, ще бъде образувано и дело, пишат от в. “Сега”. 

 

ФрогНюз припомня, че до тук се стигна след безпрецедентните санкции по закона “Магнитски”, под чиито удари попаднаха Васил Божков, Илко Желязков, Делян Пеевски и свързани с тях фирми. Заради икономическите опасности, които крият тези санкции, служебното правителство предприе действия и вкара фирми в черен списък, за който стана ясно на 4-ти юни. Държавните и общинските фирми, както и всички ведомства трябва веднага да прекратят всякакви връзки с тях и да не влизат в нови взаимоотношения.

 

Пеевски не е единственият, който в лично качество атакува решението на правителството пред съда. Васил Божков и Илко Желязков вече обжалваха и поискаха от магистратите да спрат предварителното изпълнение на решението на МС. Това обаче бе сметнато като безпредметно искане. Мотивът - правителството не е допуснало изрично предварителното изпълнение на решението си за черните списъци, което означава, че решението не действа докато обжалването е в ход. 

 

Пеевски вече оспори решението на кабинета чрез "Интръст" ЕАД, на което е едноличен собственик на капитала. Дружеството попадна в черния списък на Министерството на финансите, съставен в отговор на американските санкции. Делото по жалбата на "Интръст" още не е насрочено за разглеждане по същество. Не са насрочени и делата, заведени от Васил Божков и Илко Желязков.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3780 |30.07.2021 Манолова очаква да чуе лично плановете на премиера на Слави . 13| 24809 |29.07.2021 Нечувано! Йордан Цонев пита Кирил Петков за кредитите на Пеевски от ББР . 16| 9729 |29.07.2021 Данчо Цонев притеснен комисията за недосегаемостта на Пеевски да не се превърне в народен съд . 8| 6131 |27.07.2021 Рашков: Ще обжалвам пред самия Гешев, ако заместникът му Сарафов откаже да образува досъдебно производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads