Реклама / Ads
20| 4266 |05.10.2021 НОВИНИ

Пеевски: Невярна е информацията за недекларирани от мен офшорни дружества

.
Делян Пеевски Източник: БГНЕС
Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество. Така бившият депутат Делян Пеевски коментира актуалната тема с Досиетата „Пандора”.
 

„Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар. Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга „Капитал“ и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения“, се казва още в позиция, разпратена до медиите.

 

„Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и момента за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат“, добавя Делян Пеевски.

 

Вчера името на безнесмена и бивш депутат изплува от мащабното журналистическо разследване Pandora Papers

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3364 |04.10.2021 МС обеща реакция по досиетата „Пандора“, след като проучи информацията . 3| 3301 |06.07.2021 Атанас Пеканов: Невярна е информацията, че повишаваме с 50% корпоративния данък . 23| 3360 |31.05.2021 Началникът на отбраната: Получил се е срив в информацията при инцидента край Чешнегирово . 0| 3015 |26.05.2021 Росен Миленов: Информацията на ДАНС срещу политици се използва за компромати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads