Реклама / Ads
13| 3969 |16.08.2021 НОВИНИ

Петков: Атаката срещу мен доказва, че съм си свършил работата. Голямата мечта на ГЕРБ е да се върнат старите управители на ББР

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
По-рано днес ПГ от ГЕРБ-СДС внесе искане в Конституционния съд, който да установи има ли противоконституционност при назначаването на служебния кабинет от президента Румен Радев. Искането е свързано с двойното гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков, който даде коментар по казуса минути преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.
 

„По моя казус с Канада искам да стане ясно, че това е атака. Доказва, че съм си свършил добре работата. Аз съм направил всичко, което е било в правомощията и възможностите ми като български гражданин. Когато ме поканиха за министър, първо, направих отказ с волеизявление, което е нотариално заверено”, обясни министър Петков.

 

Петков заговори и за „най-голямата мечта на ГЕРБ”. „Представете си да върнем старите управители на ББР и да продължат да раздават по 150 млн. Ако това им е голямата мечта, и на базата на това те се опитват да ударят под кръста с някакви такива действия… Другата им голяма мечта, аз съм сигурен, е да не бъда оттук нататък министър, докато не си взема документите. За съжаление, те ще дойдат съвсем скоро”, каза още той.

 

„Не може чрез някакви административни процедурки да се опитваме да отстраняваме министри и народни представители”, категоричен е Петков.

 

Относно нагласите преди КСНС министърът посочи, че най-важното е да се вземе решение за актуализация на бюджета. По думите му без 430 млн. за бизнеса ще бъде пагубно да се посрещне новата вълна на коронавируса.

 

„Без парите за първа линия и без актуализацията на пенсиите, в този момент, на базата на това, че парите са в държавата и парламентът трябва да одобри тяхното целево отпускане - е безумно, ако не се вземе това решение”, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8168 |16.08.2021 Икономистът Евг. Кънев: Връзката между ГЕРБ, ДПС и ИТН е очевидна в атаката срещу Кирил Петков . 37| 11145 |13.08.2021 Кирил Петков: Не изглежда реалистично да има трети мандат на правителство в този парламент, с тези депутати . 14| 8423 |13.08.2021 Министър Петков: Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност . 8| 4948 |13.08.2021 Кирил Петков: Нито един от язовирите в тежко състояние не е сред ремонтираните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads