Реклама / Ads
5| 4527 |30.05.2016 НОВИНИ

Р. Петков: Има прилика между енергийната политика на ГЕРБ и БСП

.
Румен Петков
Има прилика между енергийната политика на ГЕРБ и БСП! Има ли преговори на висше държавно ниво с Китай и „Уестингхаус “ за изграждане на нова ядрена мощност в „Козлодуй“ на значително по-висока цена от нормалната? Кой и как е дал правомощия за такъв диалог и провеждал ли се е преговорен процес по въпроса в България през последните няколко дни? Това попита в ефира на БНТ зам .-председателят на ПП АБВ Румен Петков.
 
По думите му, ситуацията в енергийния сектор в страната излиза все повече извън контрол, а обществото умишлено се държи в дезинформация.

Според Петков в същото време държави от Европа продължават да защитават националните си интереси и да разработват дългосрочни енергийни проекти с Русия, въпреки ембаргото и налаганите или пък просто възприети от нашето правителство ограничения.

„Ние стоим и чакаме някой да ни каже кой с кого, какво се е разбрал. И тук някак си има една прилика в енергийната политика на БСП и на ГЕРБ! Т.е., ликвидация на проекта „Белене“, отиване към един проект с „Уестингхаус “, какъвто го направи сегашният член на ръководството на БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев. Нека сегашният министър на енергетиката да отговори: продължават ли преговорите, в това число и днес в България? Продължават ли преговорите? С „Уестингхаус, с китайската страна? С какъв мандат се водят тези преговори? За Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“. И да е ясно, че „Уестингхаус “ няма такъв блок работещ - никъде по света !!! Второ: Ценовите параметри? И тук това насаждане на последователност в действията на ГЕРБ и БСП може да ни извади от ядрената енергийна карта на света!“.

Призован за коментар Петков обобщи и вариантите за сътрудничество с БСП. „От новото ръководство на БСП пристигат съвършено ясни знаци. Някои от решенията на ръководството на БСП казват буквално, че АБВ трябва да бъде затрита. Други казват , че каквото и да е партньорството с АБВ, то би било пагубно за БСП .

Председателят на партията пък казва, че в момента няма да разговаря с никого, защото ще води вътрешнопартийно допитване. Сега, от една страна един ръководител на партия трябва да има лидерски качества, да може да формира политики, взаимоотношения. От друга страна миналата седмица гледах по една телевизия, беше трогателна загрижеността на господин Бойко Борисов за госпожа Нинова.

И той й даде няколко ценни напътствия, които тя тутакси реализира в дела: „да внимава с АБВ, защото АБВ ще иска да я хързулне“. И последва декларацията: „С АБВ сега, и с никого няма да разговаряме“. Констатирам, че от една страна се слуша какво им диктуват, от друга казваме, че ще питаме. Значи, между председател и лидер има огромна разлика, огромно времево и волево разстояние! Очевидно пред госпожа Нинова предстои огромното предизвикателство, тя да извърви този път !“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6894 |30.05.2016 Симеонов: Има клин между Борисов и Цветанов, Кънев го дозабива . 9| 4539 |20.05.2016 Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки . 9| 4207 |19.05.2016 Калфин: 13,6% е разликата в заплащането между мъжете и жените в България . 12| 5195 |19.05.2016 Жельо Бойчев: Наблюдаваме разрив между президента и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads