Реклама / Ads
0| 3421 |01.03.2022 НОВИНИ

Петков към Костадинов: Ако сте такъв мъж, защо не сте в Одеса, а се упражнявате в риторика?

.
Кирил Петков, Костадин Костадинов Източник: БГНЕС
Скандал в парламента по време на извънредното заседание, на което депутатите приеха оставката на министъра на отбраната Стефан Янев и одобриха кандидатурата на неговия наследник Добромир Заков. В челен сблъсък за евакуацията на българските граждани от Украйна влязоха Станислав Балабанов от ”Има такъв народ”, лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов и премиерът Кирил Петков.
 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отправи реплика към депутата от ИТН:

 

"Хора, които постоянно висят в американското посолство, да ми говорят за руски интерес, да ми говорят, че защитавам руски интереси, като точно днес стана ясно, че вашето правителство, Балабанов, евакуира българските дипломати от Одеса и Киев... Кой ще защитава нашите интереси там?".

 

"Всекидневно "Възраждане" поддържа контакти с българите там. Какво обаче правим с близо четвърт милион етнически българи в Украйна? Там, след руснаците и румънците, ние сме трета етническа група. Нищо не правим в момента, защото вие, големите защитници на българските интереси, Балабанов, вие евакуирахте. Това нещо е предателство, вие сте национални предатели. Когато има такава ситуация, не се евакуират дипломати”, каза още лидерът на най-малката парламентарно представена партия.

 

"Затова вашето управление е вредно. В Одеса няма никакви военни действия, освен това, че там се стреля от бандитски формирования, на които самият Киев даде оръжие. Дори и официалната американска информация показа, че руснаците са на 200 километра от там. Там няма някой който да защити българските, наши сънародници. Това е заради вас, заради отцеругателска и майцепродавската ви политика", каза още Костадинов на значително по-висок тон.

 

Министър-председателят Кирил Петков отговори: "Вие знаете ли кои са тези 190 човека, които в момента евакуираме? Знаете ли колко жени и деца има там? Вие защо, като сте такъв мъж, не сте в Одеса да водите рейсовете и да спасявате българите, а се упражнявате в риторика? Защо не си в Украйна, къде си тука на трибуната?"

 

Впоследствие на Костадинов му бе наложено наказание за прекрачена граница на допустима риторика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3230 |01.03.2022 Премиерът Петков съгласувал номинацията на Заков за военен министър с коалиционните партньори . 0| 4031 |28.02.2022 Премиерът Кирил Петков: Тодор Тагарев е предложението ни за нов министър на отбраната . 0| 3736 |27.02.2022 Премиерът Петков: Изпращаме на Украйна хуманитарна и военно-логистична помощ . 0| 3681 |25.02.2022 Петков: Засилена е охраната на обектите от национална сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads