Реклама / Ads
40| 4343 |09.02.2022 НОВИНИ

Петков след разпита: Очаквам прокуратурата да си върши работата

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Не мисля, че премиер досега е изкарвал тези имена, които аз изкарах. Не ни е страх от никого - действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата.
 

Това заяви пред журналисти Кирил Петков след разпита си във Върховната касационна прокуратура. 


Той посочи още, че в предоставения на обвинението списък с лица, които според него са отговорни за корупцията в страната, не присъства това на главния прокурор Иван Гешев. 


"Критиките ни към обвинител №1 е, че не сме доволни от него като прокурор и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставката му. Информацията, която споделих и имената в списъка, бяха същите, които споменах по време на разговора ни. Надявам се, че сега прокуратурата ще даде повече от себе си, за да види дали има извършени престъпления", посочи още Петков.

 

Двама прокурори са присъствали на разпита. По думите на Петков те са се държали професионално.

 

ФрогНюз припомня, че преди дни обвинението заяви, че ще извика Петков и Бориславова, защото по време на срещата си с главния прокурор, инициирана от самия Гешев, премиерът заговорил за имена и прякори на хора, които според него са виновни за корупцията у нас. Два дни по-късно той бе привикан, а вчера официално бе връчена и призовка.

 

Петков реагира веднага като на брифинг пред медиите обяви, че ще настоява за отговори от прокуратурата докъде е стигнала с разследването на крупни скандали като “БарселонаГейт”, “Осемте джуджета”, Мата Хари, ББР и др. Отговорът на обвинението не закъсня. От прокуратурата почти мигновено посочиха, че цялата информация е публично достъпна в интернет.

 

Петков не отговори на въпроси дали е отправил тези питания към обвинението.

 

"Дадох информацията, която бях донесъл със себе си. Главното време, което отне днешната среща, беше описът на всички публични документи, които носих. Изразих моето чувство, което изразих и с господин Гешев, че нито българското общество, нито българското правителство е доволно от резултатите, които прокуратурата е постигнала до този момент. Надявам се, че данните, които предоставих, ще фокусират прокуратурата да направи своите разследвания, за да сме сигурни, че няма човек в България над закона", посочи още Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11588 |09.02.2022 Бойко Ноев: Гешев трябва да бъде подложен на проверка за надеждност и разследван . 16| 3235 |09.02.2022 Премиерът Петков отива в прокуратурата . 47| 28346 |08.02.2022 Иван Костов: Ако имат достойнство, мнозинството във ВСС да подадат оставки след решението на КС за Гешев . 11| 2958 |08.02.2022 Петков обеща на Бърнабич енергийна свързаност и получаване на течен и азерски газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads