Реклама / Ads
0| 3698 |06.03.2022 НОВИНИ

Петков: Вярвам, че няма опасност за война у нас. Българското население трябва да е спокойно

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
„Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението вече е в готовност за създаване на партия“. Това заяви премиерът Кирил Петков пред bTV.
 

Петков обясни, че от сегашната си позиция смята, че е било грешка Янев да е част от кабинета.

 

"Ние го поканихме на база добрата работа в служебното правителство. Едно е много опасно обаче - когато един министър говори със собствен глас. Не е в координация с цялото правителство, когато имаме различни гласове от името на изпълнителната власт. Това е наистина некоординирана опасност“, добави той.

 

Според него обаче най-големият риск е свързан с ядрените централи в Украйна.

 

"Вярвам, че няма опасност за война у нас. Българското население трябва да е спокойно.“ категоричен е премиерът Кирил Петков.

 

„От друга страна опасността е тази война да продължава в Украйна за много дълго време и да стане ужасяваща война, в която много хора умират и да има рискове за неща като техните ядрени централи – да, има такъв риск“, обясни той.

 
Според Петков най-голямата опасност е свързана именно с ядрените централи в Украйна

„Аз лично видях опасност, когато сградата в техния АЕЦ пламна. Това за мен беше директна заплаха за нашата сигурност. Рискът с ядрените централи на Украйна за мен е номер 1 като най-голям мащаб потенциално за българското население. Министерски съвет отпусна вече средства да сме готови. Аз вярвам, че няма да се случи. Не трябва да плашим българското население, но ние трябва да сме готови за всичко. А за таблетки с йод и сигналната система, за която също не работеше изцяло, това е важно. Още в понеделник свиквам специален щаб, който да сложи всичко това, което би трябвало една държава да има да влезе в оперативна готовност“, каза той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3606 |06.03.2022 Папа Франциск: В Украйна текат реки от кръв и сълзи. Няма военна операция, а война! . 0| 3044 |06.03.2022 Ако санкциите работеха, нямаше да се стигне до война, твърди Божанков . 0| 4609 |05.03.2022 Финансист прогнозира „нечувана изолация” за Русия: И гвоздей няма да може да изнася . 0| 5039 |05.03.2022 Николай Бердяев: Войната е потапяне в материята и няма нищо общо с духа. Тя е злото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads