Реклама / Ads
14| 7857 |26.12.2012 НОВИНИ

Пиели и стреляли в ловната дружинка на загиналия Драго Грънчаров

.
Източник: struma.com
53-годишният дилър в чейндж бюро Димитър Сивиков от Благоевград е стрелецът, който рани смъртоносно колегата си ловец Драго Грънчаров във вторник.
 

Ръководителят на ловците от дружинката преди лова непрекъснато повтарял, сякаш имал предчувствие, "бъдете внимателни при стрелбата", споделят мъжете, съобщава онлайн вестник "Струма".

Грънчаров и Сивиков били на пусия. Сивиков минал през храстите, свалил шапката си, чул шум и без да има ясна видимост стрелял 2 пъти. Повалил е колегата си от около 2 метра.

Смъртта на 73-годишния Грънчаров е настъпила мигновено. Стрелецът е обезоръжен веднага и откаран в полицията. Всички свидетели и участници в лова са разпитани.

Бившият ръководител на ловната група Евгени Гиздов коментира пред „Струма”, че е потресен от случилото се. Миналата година напуснал групата, след като 11 години я ръководил. Той бил в остри противоречия с някои от членовете на групата за употребата на алкохол по време на лов.

„Аз непрекъснато повтарях, че няма да допусна някой, употребил алкохол да излезе в гората и да грабне пушката. Стигнахме до там, че една сутрин един от ловците Стоилко Джалев ми вика, "Абе, на шофьорите им дават по една бира, ще те тресна с бутилката в главата". Нали разбирате, иска да ме тресне с бутилката, а ако сме в гората може да ме тресне и с оръжието. Така много пъти имаше скандали и аз напуснах.”

Миналия декември той бил 8-мият, който си тръгнал от ловната дружинка. „Снощи например много от момчетата, които напуснаха с мен дойдоха у нас да ми благодарят, че сме си тръгнали. Имаме 70 обаждания, представете си за какво става въпрос. Не искам да набеждавам никой, обаче правилата в тази група силно се нарушават. В нея ловуват бивши полицаи”, разказва Евгени Гиздов.

В момента ръководители на групата са Красимир Джалев, бившият полицай Любен Гоцев и бившият заместник директор на ОД на МВР в Благоевград Любен Милев.

Гиздов разказва за фрапираща случка, когато двама от шефовете в групата отишли да хранят прасетата с царевица. Пияни тръгват с джипа в гората, лакатушкали се насам-натам, единият си удря главата в стъклото и припада. Намесил се овчар, който го полял с вода, дошла линейка. „Представете си за какво пиене става въпрос, 2 джипа поломиха”, казва Гиздов.

За вчерашния лов, при който загина ловецът Драго Грънчаров, Гиздов отказва да коментира дали са били пияни. „В момента водя дело за едно наказание, което ми наложиха, без да имам вина. След скандалите за пиенето в групата и напускането на 15 човека ме обвиниха в "разкол" и ме наказаха с лишаване 2 години от лов, обаче водя дело и чакам решение за това.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10416 |08.06.2012 Мъжът на фолкпевицата Ева и Ники Дългия разстреляли Й. Динов? . 7| 9581 |14.10.2010 О. Октай: Местни ДПС дерибеи яли, пили и застреляли сервитьорка . 8| 4959 |19.09.2010 Драгановеца бил в отпуск, като го простреляли . 19| 4847 |01.12.2008 Максим Стависки поиска от съда да му бъде запазена условната присъда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads