Реклама / Ads
13| 7404 |04.08.2019 НОВИНИ

Пламен Георгиев с нов гаф, бяга от въпроси на тв медия за скандалната му тераса

.
Пламен Георгиев
Гафовете с бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев продължават един след друг. Днес той опита да избегне среща с репортер на БТВ, който искал, след участието му по НТВ, да го попита за скандалната тераса. Малко след това Георгиев разпространи съобщение, в което се оправда за действията си, обяснявайки, че денят му бил ”разграфен” заради рожден ден на детето му и много бързал.
 

Пред НТВ ексшефът на КПКОНПИ хвърли вина върху архитектите на сградата, които посторили обща тераса на блока, но изходът към нея  бил само от неговия  апартамент.

 

Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на сградата, където е имотът на вече бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Собствениците са получили писма от общината, за да дадат съгласие да бъдат предоставени строителните книжа за апартаментите им.

 

Констатациите на община „Слатина” са, че около 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

В момента тече втора проверка, след като първите заключения на районните инспектори бяха обезсилени шефа на столичния строителен надзор Влади Калинов, след което той се раздели с поста си.

 

Според писмата от кмета на „Слатина”, за да се извърши независимата проверка е нужно изричното съгласие на всеки собственик.

 

Дали Пламен Георгиев ще даде съгласието си или не – екипът на бТВ така и успя да му зададе този въпрос. Той и охраната му предпочетоха да избегнат среща с екипа ни.

Според главния архитект на София Здравко Здравков вече освободеният Влади Калинов е предпочел да обърне внимание на твърденията на бившите собственици на имота вместо на официалната документация.

 

„Представени са допълнително доказателства, че тази тераса и тези покривите на въпросната тераса са изградени преди предаването на сградата. В екзекутивната документация това липсва. Екзекутивът да преведа на български това е документът, който удостоверява как е изглеждала сградата във времето на завършването”, коментира Георгиев. До момента от Камарата на архитектите не са получили достъп до строителните книжа на сградата.

 

По-късно днес Пламен Георгиев разпространи своя писмена позиция до бТВ  относно отказа да коментира казуса:

„Днес (04.08. – неделя), станах неволен участник в недопустима ситуация, създадена от Ваш екип. След мое участие в сутрешния блок на Нова телевизия бях буквално причакан от Ваш репортер, а при опита ми да напусна сградата, се стигна до пресичане на пътя на автомобила на НСО – ситуация, която разбирате, че можеше да доведе до инцидент. 

Истината е, че бях ангажиран семейно днес, тъй като синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и причината да отклоня поканата за интервю от страна на Вашия репортер, който ме дебнеше пред сградата на Нова телевизия. Не очаквах обаче, че дългогодишен журналист би застрашил собствената си сигурност и тази на колегите си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете притеснението ми – всяка подобна ситуация може да се възприеме като заплашителна от служителите на НСО, на които е възложено да следят за моята сигурност.  


Подобно поведение е необяснимо за мен, тъй като винаги съм приемал бТВ и нейните служители за сериозна и обективна медия, която спазва етичните и професионални правила на журналистическата гилдия. Удивен съм, че публична личност като мен, може да бъде причаквана по подобен начин – не като дългогодишен служител на държавата, съблюдаващ за спазването на нейните интереси, а като укриващ се от закона престъпник. 

 

Моля считайте настоящото писмо за моя официална позиция по случилото се. Надявам се, че тя ще бъде обективно отразена от Вашата медия”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4377 |04.08.2019 Кристалина Георгиева благодари на Борисов за номинацията й за шеф на МВФ . 12| 4909 |04.08.2019 Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев се скъса да се оплаква . 12| 4420 |03.08.2019 Кристалина Георгиева: За мен е чест да бъда избрана за кандидат на ЕС за ръководител на МВФ . 6| 4132 |03.08.2019 Кристалина Георгиева е кандидатът на ЕС за ръководител на МВФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads