Реклама / Ads
10| 4430 |07.10.2021 НОВИНИ

Пламен Данаилов от ИТН за "Пандора": Докато държавата се отъждествяваше с "Аз", институциите не работеха

.
Пламен Данаилов
Ако за обикновените граждани тази информация е изненада, за институциите не би трябвало да е изненада. Ако е изненада, това означава, че институциите не работят. Това каза финансистът от "Има такъв народ" Пламен Данаилов по повод появяването на имената на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и бившия министър на външните работи Николай Младенов в журналистическото разследване "Документите Пандора" на Международния консорциум на разследващите журналисти.
 

От 2018 г. България е част от международно споразумение за обмен на информация, което обхваща почти всички страни в света. Когато човек отиде да си открие сметка в офшорна компания, той предоставя цялата информация за себе си и тя е достъпна в тази система. Шансът службите в България да не знаят какво се случвало е нищожен. Защо службите ни трябва да се самосезират сега, след като е можело досега да свършат тази работа, заяви Данаилов пред bTV.

 

Проблемът е, че очевидно институциите не работят. Докато държавата се отъждествяваше с "Аз", а не с хората, институциите спряха да работят. Оттук нататък е важно да се установи откъде са придобити тези средства и по законен начин ли е станало това, добави финансистът.


По думите на Пламен Данаилов в момента има огромен проблем с инфлацията. Той започна с цените на основни суровини като метали и дърво, оттам започнаха да се покачват цените на енергийните ресурси. Всичко това се отразява в крайна цена на продуктите, които всички ползваме. България е с едно от най-високите нива на инфлация в Европейския съюз. В помощ щеше да ни бъде по-ранното входиране на Плана за възстановяване и устойчивост, по който европейските пари да дойдат в България, каза още Данаилов, като отбеляза, че според него основният проблем за забавянето е в предишното правителство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3631 |29.09.2021 Съдът оправда Пламен Бобоков по негодни прокурорски обвинения . 9| 3805 |27.09.2021 ДПС решава дали да издигне Пламен Орешарски за президент . 7| 3206 |24.09.2021 Пламен Данаилов: Има пари за подпомагане на бизнеса във връзка с високите цени на тока . 25| 31155 |20.09.2021 Пламен Данаилов, ИТН: А сега кажете "отричам се от Бойко Борисов" и всички грехове са ви простени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads