Реклама / Ads
2| 2875 |11.07.2024 НОВИНИ

Пленарният ден започна с протест и декларация за Доспат /видео/

.
Източник: БГНЕС
Изслушват по актуални теми част от министрите от служебния кабинет. Енергийният министър Владимир Малинов ще трябва да отговаря докъде е стигнало предоговарянето на газовото споразумение с турската компания "Боташ". В миналия парламент депутатите взеха решение параметрите по споразумението да се променят, тъй като са финансово неизгодни за България.
 

Силовият министър Калин Стоянов пък ще информира народните представители за развитието по случая с бития младеж на къмпинг "Градина", чиято челюст беше счупена без ясна причина от служител на МВР с бокс.

 

Парламентарният ден започна с протест около сградата на законодателния орган.

 

Жители на Доспат и техни съмишленици от "Доспат не сте сами“ излизоха на протест. Недоволството на хората започна заради премахване на незаконни постройки от страна на община Доспат в различни населени места. Според участниците в протеста това е наказателна акция спрямо тях от страна на кмета Елин Радев, тъй като през последните няколко избора, те са били симпатизанти или застъпници на други политически сили или са били конкуренти на кмета.

 

В пленарна зала от ПП-ДБ направиха декларация в подкрепа на протестиращите. "Ситуацията в Доспат е еманация на модела ГЕРБ, в който местните власти упражняват контрол чрез натиск, заплахи и репресии", заяви Венеция Нецова-Ангова, която прочете декларацията от парламентарната трибуна. Тя добави, че от ПП-ДБ заявяват своята пълна подкрепа към българите, които спазват законите на страната и се борят за своите права. 

 

Около 09:10 часа от ИТН поискаха 30 минути почивка, за да може депутатите да се срещнат с протестиращите.

 

Почивката бе обявена до 09:40 часа, след това се очаква заседанието да бъде подновено.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 14669 |11.07.2024 Предложение: Регистрараме автомобилите си онлайн, взимат ни книжката при натрупани невръчени електронни фишове . 1| 2395 |11.07.2024 Евро 2024: Англия на финал след обрат в 91-ата минута . 3| 2364 |11.07.2024 Напрегнат ден в СОС: Разглеждат предложението за подземни паркинги в училища . 13| 3254 |11.07.2024 НАТО смята членството на Украйна е неизбежно, изостря езика към "решаващ фактор" във войната - Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads