Реклама / Ads
42| 4311 |17.01.2024 НОВИНИ

Плугчиева развя фейка за "Аз съм българче", посягало се срещу паметниците ни, пренаписвала се историята ни 

.
С откровени фалшиви новини си позволи да борави в последните минути от гостуването си в национален ефир бившият вицепремиер и бивш дипломат Меглена Плугчиева. Въпреки че информацията бе опровергана, тя изрази "възмущението си" от намерението да се премахне стихотворението "Аз съм българче", премахването на паметници, пренаписването на историята ни. 
 

"Може ли да си позволя нещо в последната секунда. Възмутена съм от предложението на свободна Европа да се свали “Аз съм българче”. Посегателството срещу паметници, пренаписване на историята ни. Ако искаме да сме истински европейци, трябва да останем истински българи". 


Едно към едно Плугчиева повтори тезите на "Възраждане" и БСП. Всъщност "намеренията за пренаписване на историята ни" от няколко дни циркулират в социалните мрежи, предимно от проруски сайтове. Цялата истерия стъпва върху думите на военния министър Тодор Тагарев, който бе на посещение в САЩ. Тагарев коментира, че Русия води хибридна война у нас от години и в учебниците липсва контекст. 





Твърдението, че ще се забрани изучаването на стихотворението "Аз съм българче!“ в училище е абсурдно и е показателно за крайностите, до които са готови да стигнат заинтересованите от саботажа на проевропейското правителство, в името на частния си политически интерес. За сведение, "Аз съм българче“ е стихотворение, което децата, получили закрила в България, изучават в училище още в първи клас. И опитът показва, че го рецитират с удоволствие", написаха вчера от Министерския съвет, които започнаха рубрика срещу фалшивите новини.


Плугчиева се обяви срещу намерението за преместването на съветски паметници. Паметникът на Съветската армия в София вече не е в центъра на столицата, а в момента общински съветници в Пловдив правят опит за преместването и на "Альоша". Това са пропагандни монументи, построени от комунистическия режим, след окупацията на страната ни след Втората световна война. Срещу тези намерения се обявиха многократно от Руската федерация, а вчера темата разбуни духовете дори в руския парламент


А иначе - Плугчиева защити родните зърнопроизводители, които са готови на пореден протест заради липсата на подкрепа от държавата. Основното недоволство е предизвикано отново от подкрепата спрямо Украйна. Преди два дни България и още няколко източноевропейски държави поискаха от ЕС да наложи вносни мита върху зърнените култури от Украйна заради нелоялна конкуренция. Междувременно яростните протести на фермерите в Германия продължават. Плутчиева коментира, че недоволството е резултат от политиката на страната, спомена и голямата подкрепа на Берлин спрямо Украйна, която се е увеличила допълнително. 


"Земеделците ни очакват една помощ от 442 млн., която да им бъде дадена като компенсация заради това, че не могат да реализират българската продукция и този въпрос все още остава нерешен. Твърдението е, че цените на житото са паднали от 450 лева на тон преди 1-2 години на 350 лева. Затова трябва да се гарантира само транзитен внос от Украйна", коментира Плугчиева намеренията на родните земеделци. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3778 |17.01.2024 Мъж помете девет коли на столичен паркинг . 0| 3829 |17.01.2024 Антоновден е! . 13| 4278 |17.01.2024 ISW: Путин може да атакува и други държави, за да “защити” руснаците там . 1| 4634 |17.01.2024 Ударен ден за комисиите в НС. Изслушват няколко министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads