Реклама / Ads
102| 5387 |20.01.2013 НОВИНИ

Покрай Доган да не бъдат затъмнени други скандали, призова Станишев

.
Ако има сценарии за покушението над Ахмед Доган, то той е бил на тези, които са искали да затъмнят реалното събитие, а именно оттеглянето му от поста на лидер на една големите партии у нас. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев по повод вчерашното нападение над лидера на ДПС.
 


На въпрос дали има пробив в системата за сигурност, Станишев коментира, че службите трябва да отговарят на много въпроси. По-важното, според него, е изводите, които ще си направят държавниците и политиците.

Позицията на левицата спрямо нападението над Ахмед Доган е единна, заяви Сергей Станишев и отново подчерта, че не може да става въпрос за сценарий: „Ако има сценарий, то той е на тези, които искаха да затъмнят реалното събитие - неговото оттегляне като лидер на една от големите партии в България, изборът на Местан и политическите послания, които са налице в този доклад. Много ясно се казва, че има заплаха за демокрацията в България. Вчерашното покушение, действията на този младеж, са вследствие на една среда, която се насажда от немалко политици. Това е тяхна отговорност. За Доган беше важно, че това, което имаше намерение да направи - да се оттегли, го направи".

Лидерът на левицата заяви опасенията си, че заради нападението могат да бъдат затъмнени други скандали, като тези с дюните в Несебър и работниците от ВМЗ-Сопот: „Да не изчезнат и да не се затъмнят и други актуални и важни обществени въпроси. Защото кой въпрос е решен?! Всеки следващ скандал засенчва предишния скандал, който не се разрешава и никой не поема отговорност. Ако Борисов не предприеме никакви действия по отношение на тях, той поема политическата отговорност, защото постоянно той твърди и внушава, че има 100 очи, 100 уши - знае всичко, каквото се случва в държавата. Това означава ли, че той е знаел за всичките тези безобразия".

По повод призива на вътрешния министър Цветан Цветанов политическите партии да бъдат умерени в изказванията си за случая, Станишев каза, че ГЕРБ разчитат на конфронтацията и черпят сили от нея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5079 |20.01.2013 Партията на Кунева вижда в нападението над Доган политически, а не криминален акт . 41| 6218 |20.01.2013 Лютфи Местан: Октай е заявил пред Кокинов: "Исках да убия Доган!" . 93| 5865 |20.01.2013 Бойко Борисов: ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите си! . 6| 5923 |20.01.2013 Ботьо Ботев: Покушението над Доган няма общо с убийството на Луканов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads