Реклама / Ads
4| 4324 |27.09.2023 НОВИНИ

Полина Паунова: Хекимян доскоро беше най-горното стъпало на информационния поток в bTV, това е грандиозен проблем

.
Полина Паунова, журналист Източник: Стопкадър: ТВ1
”Политиката в общи линии събира от всякакви професионални общности представители. В това няма нищо нередно. Единственият проблем в тази ситуация, който за мен е грандиозен, е, че Хекимян до петък беше шеф на ”Новини и актуални предавания” в bTV. Това не е просто журналист. Това е филтърът на информацията. Това е най-горното стъпало на информационния поток."
 

Това заяви в предаването "Денят с В. Дремджиев" по ТВ1 журналистката от в. "Капитал" Полина Паунова по повод издигнатата от ГЕРБ кандидатура на Антон Хекимян за кмет на София.

 

"Това е човекът, който избира как да бъдат поднесени новините, който избира кой да ги поднесе тези новини, коя новина да изпадне. Това е цензор. Той избира кой да бъде поканен в сутрешните блокове. Въпросът не е за бъдещето на Хекимян в кметството, в общинският съвет или където и ще да отиде. Въпросът е за миналото на Хекимян. Да бъдеш кандидат-кмет на най-голямата партия за столичния град, означава, че ти имаш много голямо политическо доверие в този човек. Очевидно Бойко Борисов има голямо доверие в този човек. Това доверие се заслужава с къртовска работа. Този човек 19 г. е бил в bTV. Той е заслужил това доверие на Борисов, работейки в тази медия", посочи журналистката.

 

По думите й е напълно достатъчно човек да изгледа сутрешните блокове, които Хекимян е водил, за да си направи адекватна преценка за качествата му.

 

"През 2015 г. имаше едно "епично" интервю на Хекимян с Борисов, в което няма нито един журналистически въпрос към лидера на ГЕРБ. В него има само някакви хора записани, репортажи. Там няма никакво журналистическо творчество. Единственият въпрос на Хекимян беше "Как сте, г-н Борисов"? Зрителят е стреснат, трогнат и очарован. 2015 г. кабинетът на Борисов беше затънал в скандали и корупционни схеми. Няма го журналистът, ето така се става кандидат за кмет", каза още Паунова.

 

Според нея ГЕРБ години назад се опитват да влияят върху медийната среда у нас.

 

"Журналистите трябва да започнат да задават неудобни въпроси. Повечето въпроси в България вече са станали плакатни. "Какво стана с Хемус?", "Какво стана с Барселонагейт?". Аз не съм стъпвала от началото на парламентарния сезон в Народното събрание. Правя си срещите извън парламента, това е моят малък бунт срещу тази кошара. За мен е изключително унизително как журналистическата гилдия застава пред една асансьорна врата. Когато дойдат Борисов и Пеевски, изведнъж всички тези плакатни въпроси изчезват, няма ги. Има едни микрофони срещу тези хора, които питат "Ама кажете сега, кога точно ще влезе Конституцията?". За това не е виновен Антон Хекимян, за това сме виновни всички ние", алармира тя.

 

Паунова изрази мнение, че е налице огромен проблем в медийното изпиране на образи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 72029 |27.09.2023 Чаши ли е крал Хекимян от телевизията? – пита Райчев. Плонжове, слугинаж и други долнопробни факти . 5| 14977 |27.09.2023 Георги Лозанов: Антон Хекимян вече не е журналист, на друга писта е . 8| 4459 |26.09.2023 Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад . 15| 9677 |27.09.2023 Емил Соколов за ФрогНюз: Хекимян ще трябва да отговори какво са му предложили и колко са му платили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads