Реклама / Ads
9| 6168 |13.07.2020 НОВИНИ

Политологът Борис Попиванов: Борисов почти няма полезен ход

.
Борис Попиванов Източник: БГНЕС
„Бойко Борисов е в ситуация да търси най-малко вредния вариант за него, защото не е в ситуацията да избира по-добрия вариант. Това е резултат от логиката на цялото му управление. Той създаде такава ситуация, в която за него почти няма полезен ход“, заяви политологът Борис Попиванов.
 

„Предстои дълга протестна вълна, може би с приливи и отливи, но тази гражданска енергия ще създаде сериозен проблем пред правителството. Политическите изходи трудно вече могат да бъдат с палиативни мерки, с обяснения колко много е направило правителството“, каза още той пред БНР.

 

По думите му от ДПС са скептични, че настоящият парламент има капацитет и енергия да излъчи ново правителство в своите рамки.


Според политолога „за първи път и сини, и червени могат да застанат от едната страна на барикадата“.


„Ще бъде интересно как ще бъде поднесен вотът на недоверие от страна на БСП, до каква степен ще успее да събере и политическа, и гражданска енергия около себе си, за да се открои въпросът за властта като политически, а не само като протестен“.


„Общото желание на протестиращите да видят оставката на кабинета кореспондира с ръководството на БСП, че правителството не е в състояние да се справи с предизвикателствата в страната… Българското правителство много преди протестите изпусна от контрол и икономическата, и здравната ситуация в България… Липсваше ясна стратегия за подпомагане на обикновените хора… Правителството увеличава нестабилността в страната“, допълни той.


Борис Попиванов подчерта, че е важна и новата обществена среда на очаквания, породена от новия главен прокурор: „Очаквания, че е дошло време да разкрием проблемите на корупцията по високите етажи на властта. Тези очаквания допълнително възбуждат гражданската енергия… Разминаването между очакване и реалност допълнително натяга положението. И правителството, и главният прокурор са в тежка ситуация, защото създадоха определени очаквания, на които не виждам как могат да отговорят“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10908 |13.07.2020 Адв. Екимджиев: Маринов е подчинен формално на Борисов, командват го Пеевски и Доган . 20| 12861 |13.07.2020 Божков: Скандиращите „Мафия!“ обвиняват Борисов и Гешев в забавяне разследването между подкупни държавници и олигарси . 14| 7284 |13.07.2020 Христо Иванов: Г-н Борисов е изпаднал в една много тежка загуба на връзка с реалността . 16| 6646 |13.07.2020 Иван Бакалов: Борисов просто е опротивял

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads