Реклама / Ads
0| 3071 |06.01.2023 НОВИНИ

Политологът доц. Любенов: Кабинет с третия мандат ще е със задкулисни договорки

.
Милен Любенов
Шансовете за правителство с третия мандат зависят от това доколко политическите партии, които го получат, ще бъдат склонни да водят диалог за постигане на съгласие. Но едва ли ще се реализира правителство с него, защото за последните месеци не видяхме никакво сближаване между партиите. Ако се формира правителство обаче, значи е имало някакво задкулисие. Това ще бъде правителство с друг, скрит дневен ред, коментира доц. Любенов.
 

„Скептичен съм, че може да се стигне до състав на правителство с третия мандат. Трудно ще се обяви подходящ. Не видяхме в тези два месеца сближаване в политическите партии. Има скрит дневен ред”, каза Любенов.


„Мисля, че партиите са решили, че отиваме на нови избори. Повече от 3 месеца можеше да се приемат законите по Плана за възстановяване, ограничение на правомощията на главния прокурор – ние не видяхме тези стъпки. С третия мандат това е последната възможност. След тези избори бе ясно, че ситуацията ще бъде паритетна”, обясни политологът.


„Основният проблем е в подхода, в правенето на политика, а не в приоритетите. Един приоритет трябва да се реализира политически. Резултатът го виждаме от отношението на нашите партньори, включително и по темата „Шенген”. Имаше две основни разлики между ГЕРБ и ПП – едните извадиха кандидат за премиер в последния момент, предложиха изцяло експертен кабинет”, каза преподавателят в СУ „Кл. Охридски”.

 

Политологът изрази мнение, че за последните три месеца народните представители не са свършили нищо съществено, отбелязвайки, че за това време можеше да се приемат някои важни закони, свързани с Плана за възстановяване или правосъдната реформа, например.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2988 |06.01.2023 Димитър Ганев: Малка е вероятността за съставяне на кабинет в рамките на третия мандат . 15| 3360 |04.01.2023 Равносметката от декларациите в НС! Партиите се загледаха към третия мандат за кабинет . 3| 2901 |03.01.2023 Политологът Димитър Ганев определи като нулеви шансовете за съставяне направителство с втория мандат . 4| 3219 |03.01.2023 Евгений Кънев: Кабинетът на Радев направи всичко възможно да продължи енергийните ни зависимости от Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads