Реклама / Ads
0| 3318 |24.03.2023 НОВИНИ

Политологът Милен Любенов: При пет партиен парламент има няколко възможности за кабинет

.
Милен Любенов
С оглед начина по който протича предизборната кампания, едно съвместно правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще бъде подложено на много силна критика. В този един месец в никакъв случай не видяхме примиряване на тона, а изостряне на нападките и постоянни атаки към политическия опонент. Много трудно след изборите всички тези емоции ще могат да доведат до нормален процес за формиране на правителство.
 

Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Милен Любенов.

 

При очертаващия се петпартиен парламент възможностите за правителство са няколко, посочи той.

 

Едната е тази с правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, другите са кабинет на малцинството, каквато заявка даде ПП-ДБ, или останалите формации - ГЕРБ, ДПС и БСП да съставят кабинет, каквато възможност имаше и в края на предишното Народно събрание, добави политологът.


По думите му местните избори са много важни. Стратегиите на партиите и готовността им за коалиции ще зависят от местните избори. Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС много трудно би просъществувало при една остра кампания за местните избори, отбеляза Любенов.

 

На изборите ще видим практики на контролиран вот и купуване на гласове, затова е важно организациите, наблюдаващи изборите, да са активни. Връщането на хартиената

Най-важният въпрос е бюджетът. Дори и служебното правителство да внесе бюджет, който да бъде приет от партиите с определени корекции, със сигурност след няколко месеца ще има актуализация, защото е важно едно мнозинство да реализира мерките, които счита, че са важни в политическата сфера, смята Любенов.

 

Изключително важно за страната е да бъде приет бюджет. Не може да се продължава така, подчерта той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 18446 |19.03.2023 Дали Милен Велчев би работил за 940 лв.? Иначе обяви като амбициозно вдигането на минималната работна заплата . 5| 3229 |07.03.2023 Полк. Владимир Миленски: Българският Бахмут са българските медии . 5| 8724 |27.02.2023 Политологът Г. Киряков: От скандала Дунчев загуби всичко, ПП и ДБ не губят . 8| 5185 |24.02.2023 Полк. Владимир Миленски: Русия достигна държавна лудост! Армията ни сама не може да ни защити, както е в Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads