Реклама / Ads
25| 5755 |19.03.2021 НОВИНИ

Политологът Петър Чолаков: COVID кризата се използва като политическо оръжие

.
Петър Чолаков
”Ковид кризата се използва като политическо оръжие”. Това заяви политологът доц. Петър Чолаков пред ”7/8 ТВ”.
 

"Въпросът е има ли някакви граници, които някой да спазва. За съжаление въпросът е риторичен. По отношение на нашите избори, нищо чудно сега да има някакви любопитни неща, които се случват. Чух математикът проф. Константинов намек за това, че в отлагането на изборите нямало нищо лошо. Че страни като Франция, които проведоха избори миналата година, масово са се изпозаразили. Започвам да си мисля, че това са някакъв вид намеци. Да не се окаже, че тези избори ще се случат, ама друг път. Не казвам, че ще се стигне до това. Трябва да анализираме каква полза имат ГЕРБ от отлагане. Все пак социолозите казват, че те ще са първа политическа сила. Но това нищо не им помага. Не е важно кой ще е първа политическа сила, а кой ще сформира правителство", каза Чолаков.


"Ситуацията наистина е извънредна, но целият ресурс е в управляващите. Лекарите и те се возят на джипката, моето уважение към тях, но пък и много лекари влязоха в листите. Така че кризата се използва, и то безогледно. Според мен трябваше много по-рационално да се действа в тази ситуация. Това отваряне беше преждевременно. Имам чувството, че идеята е в една тежка обстановка да се правят тези избори. Въпросът е за прословутата избирателна активност, защото избирателите на ГЕРБ са от по-младата част в сравнение с тези на БСП. Имат и твърдо ядро, което ще бъде активизирано. По-възрастните избиратели основателно се притесняват. И ако пандемията ескалира респективно тези партии ще бъдат по-слабо представени. Започвам да си мисля, че един вариант за нови предсрочни парламентарни избори, е възможен", коментира още политологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4295 |19.03.2021 Петър Ганев: Локдаунът ще удари тежко най-вече малките предприемачи . 10| 3433 |18.03.2021 Петър Витанов: Дигиталните сертификати няма да навредят, а ще помогнат . 8| 3480 |06.03.2021 Петър Витанов: Трябва да ускорим ваксинацията, ако искаме да спасим летния туристически сезон . 33| 4560 |05.03.2021 Голмайсторът Петър Жеков: Обичам Марешки, построи бензиностанции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads