Реклама / Ads
2| 2267 |18.09.2024 НОВИНИ

Политологът Т. Славев: Този нещастен парламент гони караконджули, вместо да се занимава с проблемите на хората

.
Теодор Славев
Има един идиом, че нещо, когато е спешно, е грешно. Трябва да правим законодателство, което отговаря на добрите стандарти. На нас законодателството ни е брак. То се предлага от депутати и групи, които не са във властта, не е базирано на научни изследвания, не е консултирано. Но от друга страна трите законопроекта, за които става въпрос, са на масата от години и няма никакво оправдание защо те не са приети. Това коментира пред Нова нюз политологът Теодор Славев.
 

Аргументът, че са останали само две седмици до следващите избори и затова няма да се гледат законите, не е сериозен, допълни той.

 

ПП-ДБ са сложили три законопроекта на масата, за да се отпушат средствата по Плана за възстановянате. ГЕРБ обаче ги контрират. Къде е истаната?

 

Това Народно събрание нещастно се занимава с исторически паркове, джендъри, чуждестранни агенти - караконджули, които гоним и които изобщо не са в центъра на интереса на българския гражданин и на обществото, още повече че са тежко антидемократични. Абсолютна утопия е, че ЕК ще предоговори Плана за възстановяване, защото сроковете са ясни. Другите държави много са напреднали, а България много изостава, за да си подобри икономиката, коментира той.

 

Съдебната реформа е ключът към разрешаване на политическата нестабилност. Според мен ротацията на премиери не се случи, защото ПП-ДБ и ГЕРБ не успяха да се разберат как ще се избира Висшия съдебен съвет, инспекторат и останалите регулатори, коментира той.

 

В последните дни всичко, което се случва е с предизборен характер. ПП-ДБ се опитват да изкарат теми, които техния електорат смята за важни и да ги наложат в парламента, но това трудно се получава. Освен това джентълменските писма не са публични и не се разпространяват до медиите. Надявам се, макар че не го виждам, някак да се свали напрежението между партиите, да осъзнаят, че основната им цел е да управляват и да упражняват властта и след тези избори да имаме някакво относително стабилно управление, посочи той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2253 |18.09.2024 Огнеборци спасиха бебе оцелот, хванато в капана на горски пожар . 3| 3245 |18.09.2024 Парламентът прие промени в Закона за туризма . 3| 2254 |18.09.2024 Неправоспособна водачка предизвика катастрофа в Шуменско, пострадал е пътник . 1| 2961 |18.09.2024 АПИ с решение за ремонт на надлеза при бул. „България“ на СО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads