Реклама / Ads
13| 3924 |22.05.2023 НОВИНИ

Политолози: Кой ще плати най-високата цена от конструкцията ГЕРБ-ПП-ДБ?

.
Любомир Стефанов, Първан Стефанов, Иван Брегов
Иновативната идея на ГЕРБ-Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) тепърва ще я тестваме. Предполагам, че това правителство ще мине. Това заяви политологът Любомир Стефанов .
 

По думите му в "Лице в лице" по bTV разкритията на главния прокурор Иван Гешев и обявената управленска конфигурация не са свързани. Главният прокурор предприемал тези отчаяни действия, за да си спаси кожата.


„Съгласен съм, че всичко изглежда твърде лесно и нежно, за да е естествено. Най-малка цена от такова управление ще платят ГЕРБ. ГЕРБ и ДПС направиха това за сметка на Гешев и той не е доволен. ДБ също ще платят цена. Най-тежка цена ще платят ПП, защото нямат партийни структури“, обяви политологът Първан Симеонов.


„Демократичната общност ще легитимира лошите. Партиите нямат голям избор, те съзнават, че трябва да се направи нещо за България. ДБ осъзнаха, че това е шансът да прокарат съдебната си реформа“, каза той.


„Виждаме едно силно политическо влияние в съдебната система, от което трябва да се отървем. Да видим това как ще се случи и на каква цена“, каза от своя страна правният експерт от Института за пазарна икономика Иван Брегов.


„Кога и с какъв мандат ще се случи? Идват местните избори, а на софиянци им е писнало от лошо управление. Напоследък обаче има една тишина по темата“, пита се той.


„Може да са се договорили“, отговори му Симеонов.


Стефанов посочи, че ПП са се докарали до положението на ГЕРБ, при което никой не иска да управлява с тях отпреди година.


„Днес г-н Гешев отвори кухнята и нещата са страшни. Ако сработи такова управление, ще изглежда прекалено евроатлантическо и Костадинов ще спечели. Отваря се ниша за консервативно говорене. Ще се образува нова политическа нища на здравия разум. Конструкцията ГЕРБ-ПП-ДБ може да сработи, но енергията срещу Борисов си стои. Желанието за промяна ще потърси нов политически отдушник“, прогнозира Първан Симеонов.


Според Брегов Гешев, Сарафов и Тодоров имат накъде да отстъпват. По думите му вероятно ще им се предложи да освободят ръководните си постова, да им се намерят други постове, а те да бъдат добре обезпечени“, смята експерт от Института за пазарна икономика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2705 |22.05.2023 Над 2200 служители на НОИ излизат на протест с искане за по-високи заплати . 3| 2627 |16.05.2023 БНР излиза на протест за по-високи заплати . 60| 23589 |14.05.2023 Гешев си дойде: Ще арестува ли Борисов? Защо лидерът на ГЕРБ увеличи охраната си и какво се плати с $500 000? . 1| 2745 |10.05.2023 Министърът на здравеопазването: България е платила 345 млн. лева за ваксини срещу COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads