Реклама / Ads
5| 4801 |10.12.2014 НОВИНИ

Полицаи търсят Сертов по урви и дерета

.
Крайпътни дерета
Мобилизирани са стотици полицаи от столицата и страната, които обикалят деретата край пътища и магистрали в периметър около 150 км около столицата, за да търсят Петко Сертов. Той е в неизвестност от петък, когато изчезна с автомобил.
 
Водеща версия на полицията за изчезването на бившия шеф на ДАНС е, че той вероятно е станал жертва на нещастен инцидент на пътя и е катастрофирал или аварирал край някое от шосетата близо до София.

За да се установят посоката и маршрутът, по които е поел Сертов, вече трети ден се преглеждат стотици видеозаписи на охранителни камери в София. До днес на обяд обаче фолксвагенът, с който е напуснал дома си първият председател на ДАНС, все още не бе засечен на някой от записите. Униформени са иззели и данни от видеонаблюдение на частни обекти около блока с надеждата там да има следа, която да показва в каква посока е поел Сертов.

Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров засега няма информация за престъпление. Той посочи, че в МВР няма и данни Сертов да разполага с лично оръжие, и помоли всеки, който има информация, да се свърже с полицията.

Бившият директор на ДАНС и БОРКОР Петко Сертов е изчезнал с бял "Опел Астра" малко след 18 ч в петък до семейното жилище в района на НДК. Това разкриха служители на МВР. Сертов и съпругата му Емилия живеели в старото си жилище на ул. "Цар Борис I", което експертът по национална сигурност взел от фонда на Комитета за Държавна сигурност през 1989 г., То е на 12-ия етаж и е от 86 кв. м. Сертов го купува за 18 696 лв., сочат данните от имотната декларация пред Сметната палата.



Петко Сертов е изтеглил близо 6000 лв. от банков клон до НДК, преди да изчезне, потвърдиха от МВР. "И това не е толкова необикновено, такъв е бил неговият начин на живот", коментираха разследващи. Криминалистите са съгласни, че това подкрепя по-скоро версията, че Сертов не е тръгнал да се самоубива с пачка пари в джоба. "Ако ще посяга на живота си, ще го направи така, че да го намерят", анализират полицаи евентуалните мотиви на своя колега.


Камерите на столичното видеонаблюдение също не са засекли издирвания автомобил на Сертов. което кара разследващите да смятат, че умишлено бившият шеф на ДАНС е заобикалял кръстовищата с камери. Проверката в базата данни на Гранична полиция не показала да е напускал страната. "Поне не през летищата и границата със Сърбия и Македония и не с неговата лична карта", казват полицаите. Те признават, че с нивото си на подготовка от контраразузнаването в бившата Държавна сигурност и в академията за висши кадри в Лион Сертов знае 2 и 200 в оперативното майсторство .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4463 |09.12.2014 И Интерпол издирва Петко Сертов . 52| 15217 |09.12.2014 Сертов изчезнал заради разкритията на френския посланик . 5| 4389 |09.12.2014 Ген. Атанасов: Изчезването на Сертов отвлече вниманието ни от по-важни теми . 29| 9626 |08.12.2014 Полицейската версия за Сертов: Отвлечен или убит!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads