Реклама / Ads
29| 5448 |29.11.2011 НОВИНИ

Полицаите се отказаха да протестират

.
Били социално отговорни и готови да споделят и понесат своята персонална тежест от икономическата криза.
 

Членовете на синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи са решили да не се присъединяват към настоящия момент в каквито и да е форми на протест и стачни действия, които биха внесли сътресения при воденето на осъществявания социален диалог и биха нанесли вреди върху социално-икономическия статус и социалните придобивки на служителите в Министерството на вътрешните работи, обявяват те в декларация до медиите.

В продължение на няколко дни станахме свидетели на множество медийни изяви на представители на отделни синдикални организации в МВР, които се опитваха да говорят както от името на всички синдикални организации, така също и от името на всички служители в МВР. Категорично заявяваме, че не сме упълномощавали представители на други синдикални организации да изразяват волята на синдикалните ни членове, както и от страна на УС на ССМВР не са провеждани разговори и преговори за подготовката и участието в протестни действия по повод предлаганите промени в пенсионната система в страната, се казва в декларацията.

 

Категорично се разграничаваме от изразяваните позиции за протестни действия и заявяваме, че нашите членове са социално отговорни и готови да споделят и понесат своята персонална тежест от икономическата криза, но само ако това се постигне при воденето на диалог с внасянето на обосновани и мотивирани предложения и би довело до по-добри икономически резултати за българското общество и по-висок социален статус на служителите в Министерството на вътрешните работи, се казва в декларацията.

 

Социалният диалог в МВР задължително преминава през воденето на диалог и преговори със синдикалните организации във ведомството и при стриктно придържане към утвърдените правила за работа на Съвета за социално партньорство в МВР и подписаните споразумения между синдикалните организации и Министъра на вътрешните работи, твърдят членовете на синдиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5593 |28.11.2011 И полицаите излизат на протест на 30 ноември . 3| 4936 |21.11.2011 БДЖ повлече крак, ще протестират и линейките . 25| 5316 |08.11.2011 Б. Борисов към полицаите: Познавам и вас, и условията, в които работите! . 23| 7380 |25.09.2011 Хиляди изпратиха Ангел, рокери протестират в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads