Реклама / Ads
23| 4052 |03.12.2023 НОВИНИ

Полша: НАТО има 3 години да се подготви за руска атака

.
Източник: БГНЕС
Ръководителят на Бюрото за национална сигурност на Полша Яцек Сивера смята, че страните от източния фланг на НАТО имат само три години, за да се подготвят за руска атака.
 

Според украинското издание NV той е казал това в интервю за полското издание Nasz Dziennik, отговаряйки на въпроса дали е съгласен с изявлението на Германския съвет за външни отношения, че Русия може да атакува страни от НАТО и те имат от 5 до 9 години да се подготвят за това. Той по-специално посочи, че този анализ съвпада с американските изследвания, но времевата рамка, посочена от германските анализатори, е твърде оптимистична.

 

"Ако искаме да избегнем война, страните от НАТО на източния фланг трябва да приемат по-кратък, тригодишен времеви хоризонт, за да се подготвят за конфронтация. Това е времето, когато трябва да се изградят способности на източния фланг, които биха изпратили ясен сигнал за възпиране срещу агресията", отбеляза ръководителят на полското Бюро за национална сигурност. 

 

По думите му руската военна промишленост работи на три смени и може да изгради своя потенциал през следващите три години.

 

Оценката на Германския съвет за външни отношения гласи, че Русия ще се нуждае от 6 до 10 години след края на войната в Украйна, за да пренасочи текущото си производство към възстановяване на армията си до точката, в която може да се осмели да атакува НАТО, информира украинската агенция УНИАН. 

 

Германски експерти изразиха мнение, че НАТО трябва да постигне боеспособност в рамките на 5-9 девет години, за да може да предпази Русия от война.

 

Припомняме, че през октомври украинският държавен глава Владимир Зеленски каза, че Русия ще атакува балтийските държави през 2028 г., ако сега й бъде дадена пауза във войната. Според него през това време агресорът ще възстанови нападателния си потенциал. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6211 |03.12.2023 Стоичков: Живея на 50-ия етаж в Маями и ги гледам отвисоко /видео/ . 0| 3521 |03.12.2023 Везенков завърши с актив от 4 точки и 3 борби при победата на Сакраменто Кингс над Денвър . 5| 3577 |03.12.2023 Министър Вътев категоричен: Продажба на земя от Държавния поземлен фонд няма да има . 7| 3576 |03.12.2023 Украйна е унищожила 10 от общо 12 дрона, изстреляни срещу нея от Русия тази нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads