Реклама / Ads
13| 9487 |13.04.2014 НОВИНИ

Поморие се сбогува с Алекс

.
Майката Ева недоумява защо Атанаска е посегнала на най-скъпото й
8-годишната Александра Веселинова Тодорова от основното училище „Ив. Вазов” в Поморие, дъщеря на Весо, по прякор Германеца, беше погребана днес на най-хубавото място в градските гробища.
 

В 8,30 часа катафалката пое от жилищния блок на сем. Тодорови в посока гробищния парк, пише Флагман. бг.. Медиите бяха остранени от близки на опечаленото семейство и достъп до ритуалната зала нямат. Все още около ковчега в залата са само най-близките роднини. Оператор на ТВ 7 бе нападнат от големия син на Германеца – Методи и заплашен веднага да напусне района около жилището им, докато  катафалката чакаше да поеме ковчега.

Майката Ева заявила, че познава Атанаска, задържана и обвине на за жестокото престъпение. Но никога не са били близки! „Тя знаеше, че не я одобрявам, нямаше как да ми бъде приятелка, моят кръг е съставен от друг тип хора, но не знаех, че това толкова ще я озлоби, че да убие детето ми”, каза тя. 

Момиченцето познавало и двете жени, обитаващи таванското помещение над апартамента им – майката на Атанаска – Светла, както и самата Атанаска. Предполага се, че леля Атанаска я е подмамила да се качи при нея, като я е дебнела поне три дни. От толкова време не била излизала.

„Найлоновата торба е била добре облепена с тиксо около врата. Това означава подготовка за убийството. Таванчето е няколко квадрата, квартира. Кой ще държи на удобно за ползване място тиксо?!”, питат се близките на Тодорови. Те са категорични, че петна от удари има както по ръчичките, така и по крачетата на детето, те не били послесмъртни. Кончината е била предизвикана по особено мъчителен начин.

Снощи майката е разсъблякла детето си, докарано преди това облечено и гримирано. Тя самата е направила оглед на телцето, за да се убеди какво й е било причинено.

Утре Бургаският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Атанаска Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5874 |13.04.2014 Б. Ботев: Убиецът на Александра е с болна психика . 10| 9393 |12.04.2014 Бащата на Алекс: Още една сестра е замесена в убийството . 12| 6520 |12.04.2014 Малката Алекс разбирала какво й причиняват . 6| 9071 |12.04.2014 Майката на Алекс с нервен срив. Сега научила, че детето е убито

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads