Реклама / Ads
0| 3936 |22.03.2017 НОВИНИ

Посланик Димитров: Няма данни за пострадали българи в Лондон

.
Лондон
От лондонската болница „Сейнт Томас“, разположена в близост до британския парламент, съобщиха, че в нея са постъпили около 10 души, пострадали при нападенията край сградата на институцията, предаде ВВС. Българският посланик Константин Димитров каза, че не е известно да има пострадали българи.
 
Бъългарският посланик предупреди българите в столицата да заобикалят улиците около парламента, Биг бенд  и мостовете на Темза в центъра на столицата.

Все още не е уточнено дали всичките пострадали – и при проникването на нарушителя в двора на парламента, и при блъскането с автомобил на пешеходци край него, са били откарани именно в „Сейнт Томас“.

Полицейски служител беше наръган с нож, най-малко една жена е загинала, а десетина други са ранени при терористична атака до британския парламент в Лондон.

Полицаят е бил наръган с нож пред британския парламент, а нападателят е застрелян от въоръжени служители на реда. Aвтомобил пък се е врязaл в хора на Уестминстърския мост, при което са пострадали десетина души.

Една жена е загинала, а някои от ранените са в критично състояние.

След атаката на моста колата се е блъснала в портала на парламента.

На този етап се смята, че нападателят е един, слиза от колата, въоръжен с нож. Намушква полицай, а колегите на униформените го застрелват.

„Чух силен шум, видях кола, която тръгна по тротоара, всичко стана бързо и след това видях поне 10 души да лежат на земята. Всички бягаха навсякъде”, разказа пред „Скай нюз” очевидец.

 “Светофарът светеше червено. Когато даде зелена светлина, колата потегли рязко и разви висока скорост, след което се заби в група хора на моста”, каза друг очевидец.

Лондонската полиция призовава хората, които разполагат с видеа и снимки, да ги изпратят на органите на реда.

Заседанието на парламента е прекратено.

Голяма част от депутатите остават блокирани в сградата на парламента. На служителите вътре е наредено да останат в сградата, там са и десетки въоръжени
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3580 |22.03.2017 Узунов опроверга Сърбия: Няма увеличение на бежанския поток . 0| 4015 |22.03.2017 Прокуратурата: Няма да екстрадираме граничаря Цонков в Турция . 0| 5158 |22.03.2017 Външният министър: Няма да предадем граничарите на Турция . 0| 3727 |21.03.2017 Съюзът на съдиите няма да прави номинации за ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads