Реклама / Ads
1| 3761 |11.10.2023 НОВИНИ

Посланикът ни в Израел: Няма планиран полет за евакуация на българи

.
Няма планиран нов правителствен полет за евакуация на български граждани, защото няма такава необходимост към момента. 
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Славена Гергова, посланик на Република България в Държавата Израел.

 

“Към момента възможностите за напускане на Израел както за напускане на българските граждани, така и за останалите чуждестранни граждани са две. Едната е през летище Бен Гурион в Тел Авив. То продължава да работи, макар и с ограничен брой полети. Има компании, които преустановиха да летят от и до Израел. Има и компании, които увеличиха броя на полетите си, за да могат да дадат възможност от една страна на чужди граждани да напуснат Израел и от друга - на израелски граждани, които се намират в чужбина да се върнат в родината. Вторият начин за напускане на страната е от пристанището в Хайфа. Там има работеща ферибот линия, която е по направление Хайфа - Ларнака (Кипър)", обясни Гергова.

 

Тя категорично заяви, че няма разделение на българските граждани на такива с двойно или единично гражданство що се отнася до евакуацията.

 

“Първите два полета, организирани от държавата, евакуираха хора на база на това дали са краткосрочно пребиваващи там или постоянно пребиваващи. Сами разбирате, че когато някой е краткосрочно пребиваващ в дадена страна, е с ограничена сума пари, предвидена за определен период от време, имат хотел и медицинска застраховка за определен период от дни. Те са приоритет. Има и друга група хора са тези, които имат дом, работа. Няма същата спешност”, обясни още посланика ни. 

 

Ще се съдейства на всички граждани, които искат да напуснат Израел. Следващ полет не е планиран. Би могъл да се планира, ако се прецени. 

 

“Пълна евакуация не е започнала за нито една държава-членка на ЕС, включително и за нас”, обясни още Гергова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3871 |11.10.2023 “Сиела Норма” пробвала да цака ЦИК с по-висока цена за машините . 12| 4055 |11.10.2023 13-ти ден миньори блокират АМ “Тракия” заради териториалните планове . 29| 9692 |11.10.2023 Проф. Кънчев: В конфликта в Близкия изток са замесени трите големи сили - САЩ, Китай и Русия . 5| 3940 |11.10.2023 Конституционалист: Становището на Венецианската комисия да се чете внимателно и без емоция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads