Реклама / Ads
1| 2717 |25.07.2024 АКТУАЛНО

Посолството на Украйна: Ще приветстваме назначаването на ръководител на дипломатическата мисия

.
Посланик Олеся Илашчук Източник: БГНЕС
"Назначаването на ръководители на дипломатически и консулски мисии е суверенно право на всяка държава. Украинската страна ще приветства назначаването на ръководител на дипломатическата мисия". Това посочват от Посолството на Република Украйна в България в коментар след трудностите около изпращането на посланик в Киев.
 

Посолството ни в Киев е без посланик от април 2023 г.. Тогава Костадин Коджабашев беше отзован заради войната и така не се завърна на поста си.

 

Преди дни стана ясно, че президентът Румен Радев е отказал да назначин за посланик бияшия министър на отбраната Николай Ненчев. Премина се към назначаването като временно управляващ посолството ни в Киев. Премиерът Димитър Главчев отговори, че са спазени всички процедури.





Ето и цялата позиция на мисията на Украйна у нас:

 

"Във връзка с многобройните запитвания от медиите, бихме искали да обърнем внимание, че назначаването на ръководители на дипломатически и консулски мисии е суверенно право на всяка държава.


Украйна разглежда Република България като надежден партньор и съюзник, важна държава членка на ЕС и НАТО в Черноморския регион. Съответно украинската страна е заинтересована от активното развитие на политическите контакти, както и от практическото сътрудничество във всички сфери от взаимен интерес, което отговаря на духа на действащия Договор за приятелство и сътрудничество между нашите държави.
Възстановяването на пълноценната работа на Посолството на Република България в Украйна несъмнено ще допринесе за интересите на двете държави.


Украинската страна ще приветства назначаването на ръководител на дипломатическата мисия.







Използваме възможността, за да изразим нашата благодарност към Република България и българския народ за последователната подкрепа на Украйна в борбата срещу широкомащабната руска агресия, която е заплаха за сигурността на Европа и демократичния свят".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2650 |25.07.2024 Еврокомисията ще съди България за правото на информация в наказателното производство . 0| 17290 |23.07.2024 Светлин Наков за ФрогНюз: Въпросът пред човечеството е какво ще се случи, ако има още по-голям IT срив . 15| 7647 |22.07.2024 Хайде големците да се разберат за пожарите, че стават за смях. А и ни писна от лакърдии, докато горят къщи . 1| 4394 |22.07.2024 На ГКПП "Кулата" тапата е страшна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads