Реклама / Ads
0| 3139 |02.09.2022 НОВИНИ

Потоп в Карловско - Стряма скъса дига, запуши мост, наводни къщи

.
В община Карлово е обявено частично бедствено положение заради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово , Богдан, Каравелово. Това съобщи за БНР кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Заради обилните дъждове има скъсана дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. Затруднено е движението по Подбалканския път.
 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов уточни каква е територията на бедствието: "От село Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово, река Стряма е много буйна заради обилния дъжд, който е паднал рано тази сутрин и продължава, което е тревожното", посочи Кабаиванов.


"Има скъсана дига, има наводнени къщи. Евакуирали сме седем човека с помощта на противопожарната служба и да се опитаме да отпушим един мост, който е запушен от инертен материал-дървета, които реката е влачила. Поискал съм помощ от военните, защото само с наша техника не можем да се оправим, а река Стряма се управлява от "Напоителни системи", защото те отговарят за безопасността на речното корито", поясни Кабаиванов.

 

Поради голямото количество на валежите, паднали през последното денонощие, от 08.00 ч, днес е преустановено движението на влаковете в междугарието Христо Даново – Клисура, част от 3-та главна железопътна линия София – Карлово – Бургас. Причините са активирани от дъждовете свлачищни процеси и наводнен железен път в участъка, съобщиха от НКЖИ.


Пътниците от пътнически влакове 30111 София – Карлово и 30114 Карлово – София ще бъдат превозени с автобуси между Христо Даново и Клисура.


Бърз влак 3621 от София за Бургас се отклонява през Казичене – Пловдив – Карлово и оттам по маршрута си.


Ускорен бърз влак 3602 от Бургас за София се отклонява по маршрут Карлово – Пловдив – София през Казичене.


Аварийни екипи на НКЖИ са на място. Предприети са незабавни мерки за отводняване на железния път, разчистване на наноси в участъка и възстановяване на движението. Очаква се това да се случи до 12.00 ч., днес.


Само преди седмица пороен дъжд предизвика наводнение в Карлово и Сопот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2661 |18.07.2022 Подозират, че психично болна жена е запалила покрива на училището в карловско село . 0| 9297 |18.04.2022 NavalNews: Поредица от грешки потопиха крайцера ”Москва” . 0| 10952 |15.04.2022 Тодор Тагарев: Може да зачеркнем руски десант към Одеса след потопяването на флагмана ”Москва” . 0| 2896 |01.03.2022 Молдова се опасява, че ще бъде „потопена“ от украински бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads