Реклама / Ads
2| 4284 |02.02.2018 НОВИНИ

Повдигнаха две обвинения на кмета на Септември

.
Марин Рачев
Прокуратурата повдига обвинения на кмета на Септември, който беше арестуван в четвъртък. В същото време тази сутрин в центъра на града имаше протест с искане за освобождаването на Марин Рачев.
 

Десетки жители на Септември и околните села излязоха пред общината с плакати в защита на арестувания кмет. Полицейски кордон застана на пътя ги и не ги допуска до районното управление, където по информация на НТ се намира Рачев.

 

Според хората обвиненията срещу него са неоснователни. Специализираната прокуратура му повдигна две обвинения – за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, с които е ощетил общината за стотици хиляди левове.

От прокуратурата са установили втори нарушител на закона. Това е служител на общината, който е извършил общо седем документни престъпления. Срещу него също ще бъдат повдигнати обвинения.

 

Протестиращите носеха снимки на кмета, освиркаха неговите противници - хората, след чиито сигнали Марин Рачев беше арестуван. Те също дойдоха пред общината, за да попитат къде са парите, откраднати от него.

 

Според прокуратурата кметът е източвал общината посредством приближени фирми, на които е възлагал обществени поръчки.

 

„Специализираната прокуратура откри офис, в който бяха на едно и също място всички документи – и фирмени, и счетоводни, на тези 14 фирми. Тоест за нас доказателствата, че се касае за договаряне сам със себе си – че с тези дружества се е източвала общината, бяха подкрепени от действията ни във вчерашния ден”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

Според кметовете на съседните села, които подкрепят Марин Рачев, сключването на договори с фирми на негови братовчедки не е престъпление и конфликт на интереси.

По-късно протестът се премести от сградата на общината пред полицията с искане кметът да бъде освободен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4619 |02.02.2018 Учителката, удряла деца в градината в Бургас, била награждавана от кмета . 16| 5605 |02.02.2018 Арнаудова: Разследваме кмета на Септември за 13 млн. лв. Местни: Лъжи, върнете го! . 1| 4451 |01.02.2018 Прокуратурата повдига две обвинения на кмета на Септември . 0| 4408 |01.02.2018 Изведоха кмета на Септември, разследван за 13 млн.лв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads