Реклама / Ads
0| 2757 |08.02.2024 НОВИНИ

За пръв път от близо 50 години: Водещ български ревматолог с престижна позиция в европейска асоциация 

.
Водещият български ревматолог д-р Николай Стоилов, дм бе избран да стане част от Европейския алианс на асоциациите по ревматология EULAR. За първи път след 1975 г. българин е част от ръководството на европейската асоциация по ревматология. Д-р Стоилов се присъединява към Комитета по образование. Престижната позиция е с мандат от четири години. 
 

Д-р Стоилов бе избран на последния конгрес на EULAR, провел се в Милано, Италия. Стоилов ще отговаря за подобряването на качеството и одобрението на курсовете, провеждани под егидата Алианса. 


EULAR e една от водещите в света организации, оформяща се като ключов образователен център в ревматологията. Обучителните курсове са на изключително високо ниво и са предпочитани от лекари от цял свят не само от Европа. EULAR ежегодно организира редица курсове, които са насочени както към обучението на специализанти, така и за повишаване на квалификацията на вече утвърдени специалисти. 

Д-р Николай Стоилов е роден в семейство на лекари. Завършва медицина в Медицински университет – София през 2010 г. с отличие От 2011 г. е част екипа на Клиника по ревматология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ - гр. София. Има множество следдипломни специализации в чужбина. Експерт е в областта на ехографското изследване на опорно-двигателния апарат и вътреставното лечение. Има и голям опит с иновативното лечение на автоимунните ревматични болести – ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, системен лупус  и др.

Сертифициран е с най-високото ниво на Европейския алианс по ревматология (EULAR) по ставна ехография и е сертифициран преподавател. Специалистът взема участие в курсове по ставна ехография, под егидата на EULAR, като лектор и преподавател. Д-р Стоилов е един от водещите специалисти във вътреставното лечение, както и в приложението на манипулации под ехографски контрол. 


Д-р Стоилов е специалист по ревматология и има защитен дисертационен труд на тема „Антифосфолипиден синдром и атеросклероза“. Експерт е в областта на на възпалителните ставни заболявания и системните болести на съединителната тъкан. Признат е международно, като е поканен вземе участие в изработването на препоръките за лечение на ревматоиден артрит на Европейския алианс по ревматология. 


Автор е на повече от 80 научни публикации в реномирани български и международни списания. Съавтор е в редица медицински учебници.

Ревматологът е консултант на НЗОК по специалността за иновативните лекарствени средства и експерт към Национален съвет по цени и реимбурсиране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2738 |08.02.2024 Пробив: СОС постигна съгласие за председател. Ще започне ли работа местният парламент? . 1| 2579 |08.02.2024 Елена Йончева: Европа мълчи за надигането на фашизма  . 8| 2662 |08.02.2024 ГЕРБ готови с отстъпки за Габриел, но държат на свое МВнР . 9| 23917 |08.02.2024 Нели Куцкова: Има връзка между Нотариуса, жълтите медии и главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads